Borç içinde olduğu iddia edilen CHP’li Belediyenin seçim çalışmaları nedeniyle yaptığı orantısız harcamaların faturasının işçi maaşlarından kesildiği öğrenildi. İşçilerin 2 aylık maaşlarının içeride kaldığı öne sürülürken, bunun yerine 1 aylık maaş ödemesinin Pazartesi günü yapılabildiği öğrenildi. Cumhur İttifakı Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Ufuk Altıntaş ise işçilerin 4-5 aylık alacaklarının içeride olduğunu iddia etti. CHP'li Bozdoğan Belediyesi'nin esnaf borçlarının yanı sıra belediye işçilerinin de maaşlarını ödeyemediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ay bütçe yetersizliği nedeniyle maaşlarını alamayan belediye çalışanlarına, belediye yönetimi arasında gerçekleşen görüşmenin ardından maaşların ödeneceği sözü verilmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Maaşlarını alamayan işçilerin bunun üzerine iş durdurma kararı almayı düşündüğü öğrenildi. İş bırakma eylemi yapmayı düşünen işçiler, maaşların ödenmemesi halinde seçime günler kala belediye önünde toplanarak durumu protesto edecekler. İş bırakma eylemi yapacak işçilerin, partiye zarar vereceklerini belirten CHP'liler tarafından işten atılmakla tehdit edildiği öğrenildi.

BORÇLAR ÖDENEMİYOR

15 yıldır Bozdoğan Belediyesi’nin Belediye Başkanlığı görevini yürüten S. Tümer Apaydın’ın Büyükşehir Yasası ile birlikte bütçesinin düşmesinin ardından belediyeyi borç batağına sürüklediği öğrenildi. 2017 yılından bu yana belediye ile iş yapan birçok firmaya ödemeye yapmadığı ortaya çıkan CHP’li Apaydın yönetimindeki belediye kasasının boş olduğu öne sürülürken, seçim çalışmaları nedeniyle de son aylarda orantısız harcamalar yaptığı öğrenildi. Bozdoğan Belediyesi’nin de işçi maaşlarını bundan dolayı ödemediği iddia edildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Asgari ücret net CHP'li belediyelerin tamamında 2 bin 200 lira olacak. Ocak ile Mart arasındaki farkı daha sonra kazandığımız bütün belediyelerde işçilere aylık farkı olarak ayrıca ödeyeceğiz" dediğini hatırlatan Bozdoğan Belediyesi işçileri ise Bozdoğan Belediyesi yönetiminin, “Para gelince duruma göre ödeme yapacağız” dediğini iddia etti. İşçiler, belediye başkanının seslerini duymadığını belirtip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun soruna el atmasını isteyerek; “Biz fazla maaşa değil, zamanında ödenecek maaşa muhtaç olduk” ifadelerini kullandı.

"12 MADDELİK SORULARA CEVAP ALAMADIM"

Bilgi edinme yasası gereği 12 maddelik belediye ile ilgili bilgiler istediğini ancak bugüne kadar herhangi bir olumlu cevap alamadığını belirten Cumhur İttifakı Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Ufuk Altıntaş; “Adaylığım açıklandığı hafta bilgi alma yasasından yararlanarak Bozdoğan Belediyesi'nden 12 maddeyi içeren belediyenin mali durumu ile satılan yerler ve borçlarla ilgili bilgi istedim ama cevap alamadım” dedi.

“ESNAFIN VE İŞÇİNİN PARASI ÖDENECEK”

Bozdoğan Belediyesi’nin borçları nedeniyle işçilere para vermekte zorlandığını söyleyen Altıntaş; “Belediyedeki arkadaşlarımız aracılığıyla edindiğimiz gayri resmi bilgilere göre 63 milyon 700 bin TL yılbaşı itibariyle borcu vardı. Seçim sürecine girildiği andan itibaren ise bugün itibariyle 70 milyon TL borca ulaştığını öğrendik. Bu rakam Bozdoğan için çok büyük bir rakam. Esnafa olan borçlar çok ciddi oranlara ulaştı. Öte yandan en büyük sıkıntı alın teri ödenemeyen işçilerimizdir. Kadrolu işçilerin 1 aylık maaşları beklerken, taşeron işçilerin 4-5 aylık maaş alacakları var. 5-10 yıldır ikramiye alamayanlar da var. Bu Bozdoğan Belediyesi'nin iyi yönetilemediğinin işarettir. Biz hem esnafımızın borçlarını ödeyeceğiz, hem de işçimizin maaşlarını ve ikramiyelerini ödeyeceğiz. Emeğin karşılığını vermeye geliyoruz. Cumhur İttifakı olarak Büyükşehiri alacağız ve Hükümetimizle beraber Bozdoğan'a çok güzel hizmetler getireceğiz" dedi