Beton santralleri sahiplerini geçtiğimiz hafta DTO'da misafir eden Ticaret Odası Yönetimi, iş yerlerine de ziyarette bulundu. Oda Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Demirtaş ve Celal Gümüş’ün katıldığı ziyarette sorunun çözümü için değerlendirmeler yapıldı.

ÇÖZÜM YOLU ARANIYOR

Didim'de beton fiyatlarının çevre ilçelerden yüzde 20–25 oranında yüksek olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Erbaş, ulaşımdan kaynaklanabilecek bir miktar farkın kabul edilebilir olduğunu ama söz konusu farkın büyük bir makas oluşturduğunu belirtti. 
Üyelerden gelen talepleri iletmek üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini aktaran Erbaş, müteahhitlerin bu konuda toplantı talep ettiklerini, çözüm yolu bulunmasını arzu ettiklerini vurguladı.

ORTA YOL BULUNACAK

Beton üreticileri ise bakım maliyetleri, amortisman giderleri ve düşük metrajlardan kaynaklanan işçilik maliyetlerinin artışta etkili olduğunu dile getirdi. Peşin ve kısa vadeli ödemeler yapan müşterilere iskonto sağlandığı da ifade edildi. Her iki tarafın Ticaret Odası üyesi olduğunu belirten Erbaş, “Bir orta yol bulmak üzere bu konuda çözüm geliştirilmesini talep ediyoruz. Beton üreticilerinden makul bir adım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan DTO Yönetimi'nin nihai bir sonuca ulaşmak amacıyla önümüzdeki hafta hazır beton üreticileri ile tekrar görüşeceği, görüşmenin ardından müteahhit üyelerle bir araya gelineceği kaydedildi.