Geçen sezon Amatör Süper Lig’den düşen ve bu sezon 1. Amatör Küme hazırlıklarına geç başlamasına rağmen, iddialı kadrosunu büyük ölçüde koruyan Tepecik Tuğlaspor, Antrenör Hakan Okut yönetiminde başarılı bir grafik çizerek sezonun ilk devresini lider bitirmenin mutluluğu yaşıyor. En yakın rakibi Aydın Büyükşehir Belediyespor’un 3 puan üstünde 22 puanla ilk yarıyı namağlup lider tamamlayan kırmızı-siyahlılar, ikinci yarıyı da lider kapatmayı hedefliyor. Tuğlaspor Başkanı Ertan Kaya ilk yarıyı değerlendirirken, ikinci yarı için de açıklamalarda bulundu.

“ŞAMPİYON OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sezon başında birçok oyuncusuna farklı kulüplerden talipler olduğunu, bundan dolayı kadro kurmakta zorluk çektiklerini dile getiren Başkan Kaya, “Teklif alan oyuncularımız karşı takımlardan gerekli değeri göremeyince takımımızda kalmaya karar verdiler. Eski oyuncumuz olan iki oyuncuyu kadromuza katarak şampiyonluğa oynayacak bir ekip kurmuş olduk. Sezon hazırlıklarına geç başladık. Bundan dolayı ilk iki maçımız Mevlanaspor ve Ulukonakspor maçlarımız zorlu geçti. Ardından bir haftalık bay takım haftasını iyi değerlendirerek şampiyonluğun en güçlü adayı Aydın Büyükşehir Belediyespor engelini de 2-1’lik skorla geçerek galibiyet serimizi sürdürdük ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu herkese gösterdik. Sadece SHÇEK Spor maçında oyuncularımızın rakibi küçümsemesinden dolayı berabere kaldık ve sadece tek puan kaybımızı bu maçta yaşadık. İlk yarıda takım oyuncularımızdan ve teknik heyetimizden istediğimiz özveriyi aldık. Aynı özveriyi ikinci yarıda da tekrarlayarak namağlup şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Tepecik Tuğlaspor’un her zamankinden daha çok desteğe ihtiyaç duyduğuna kaydeden Kaya, “Belediyelerin maddi anlamda yardım etmemesi ve esnaflarımızın sıkıntılı bir durumda olması nedeniyle futbolcularımıza tam anlamıyla maddi destek vermekte zorlanıyoruz. Tepecik halkından ve esnafından kulübümüzde daha önce futbol oynamış ve yöneticilik yapmış üyelerimizin yönetimimizden haber beklemeksizin yardımlarını bekliyoruz. Bu kulüp bizim şahsi kulübümüz değil, Tepecik halkının kulübüdür. 10 yılda yaptığımız tüm başarılar Tepecik’te ve Aydın kamuoyunda takdirle karşılanmaktadır. Bundan dolayı Tepecik’te herkesin az çok demeden kulübümüze sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“BİZİ KİMSE MAĞLUP EDEMEZ”

Özellikle Tepecik halkını her açıdan yanlarında olmaya davet eden Başkan Kaya, “Maddi anlamda olmasa dahi manevi anlamda da yanımızda olmalarını talep ediyoruz. İkinci yarı daha zorlu maçlar oynayacağız. Artık hatası ve telafisi olmayan maçlara çıkacağız. Şampiyon olmak istiyorsak tüm maçlarımızı kazanacağız. Biz teknik heyet ve futbolcular olarak bunu başarabilecek güçteyiz. Tuğlaspor oyuncuları istemediği sürece biz mağlup olmayız. Bu anlamda takımıma güvenimiz ve inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. 
  Öte yandan, kırmızı-siyahlılar, verilen 5 gün iznin ardından, ikinci yarının ilk maçında ilk yarıda 1-0 yendikleri Mevlanaspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarına yarın başlayacak.