Bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş ve Narkotik timleri Güzelçamlı mahallesi Sivri tepe mevkiinde ormanlık alan içinde dikim yapılan yere düzenlediği operasyon sonucunda şüpheli R.C. yakalandı. Yakalanan R.C’nin; uyuşturucu ticareti yapmak, suç örgütü kurmak, göçmen kaçakçılığı ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten suç kaydı olduğu ve şüphelinin kenevir bitkisi ektiği ve kurutup esrar maddesi elde ettiği tespit edildi. 
  Alanda yapılan aramada boyları 1  ile 1 buçuk metre arasında değişen 4 bin 572 kök kenevir bitkisi ile 10 buçuk kilo esrar maddesi ele geçirilirken şüphelinin bölgede kenevirleri sulamak için güneş paneli sistemiyle damlama sulama yaptığı tespit edildi. Panel sistemiyle 3 adet akü ile jandarma tarafından el konuldu.
  Şüpheli  R.C. yapılan sorgulamasının ardından adli makamlarca tutuklanarak Söke T tipi cezaevine teslim edildi. Ele geçen kenevir bitkisi ise imha edilmek üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.