Yangın öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesi, Devrant Mevkisi, Denizli-Aydın Karayolu kenarında bulunan boş bir tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların ve alevlerin yükseldiğini gören yakın tarladaki işçiler durumu Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne haber verdi. Tarlada daha önce çilek üretilmesi nedeniyle toprak üzerinde bulunan naylon parçalarının da tutuşmasıyla yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Atça İtfaiyesi'nin merdivenli aracı yolların dar olması nedeniyle yangının çıktığı tarlaya ulaşamadı. Daha sonra Sultanhisar itfaiyesi'nden destek istenmesiyle yangına arazözle müdahale edildi.  

YAN TARLALARA SIÇRADI

Yangının çıktığı tarlanın etrafında bulunan kuru otlar nedeniyle alevler kısa sürede yan tarlalara doğru hızlandı. Yangının çıktığı arazinin çevresinde bulunan tarlalardaki dikili çilekler ile zeytin ağaçlarının bulunduğu araziler kısmi olarak zarar gördü. Komşu tarlaların sahipleri ise yangının kendi tarlalarına sıçramaması için söndürme işlemi sırasında itfaiyeye yardımcı oldu.

SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının çıktığı tarlanın yakınlarında çalışan bazı çilek işçileri bir kişinin gelerek tarlayı ateşe verdiğini iddia etse de olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede yaptıkları detaylı araştırmalarında yangına sebep olan herhangi araç, gereç ve maddeye rastlayamadı. Yavuz S.’ye ait olduğu öğrenilen ve mirasçıları nedeniyle mahkemelik olan tarlada yangının nasıl çıktığının belirlenmesi amacıyla jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.