Olay, Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Mahallesi’nde, saat 11.30 sularında meydana geldi. Yeni Kent Caddesi üzerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin işlerini yapan taşerona ait bir hafriyat kamyonu, 3 aylık hamile olan Yonca Temur (23) ve 2 yaşındaki oğlu Bilal Temur’u ezdi. Ambulansla hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan anne ve oğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hamile kadın ve çocuğunun cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sigara almak için 34 DA 2531 plakalı kamyonu yolda park ederek bakkala giden kamyon şoförü M.İ.'nin, sağır ve dilsiz olan 23 yaşındaki anne ile 2 yaşındaki oğlunu fark etmeyerek kamyonu hareket ettirdiği, anne ve oğlunu ezdiğini görünce kamyonu bırakarak olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Polis ekipleri olaydan sonra kaçan kamyon şoförünü yakalamak için çalışma başlatırken, hafriyat kamyonu ise emniyetin otoparkına çekildi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan feci kaza sonrası, önlem alınmadan yapılan çalışmalar nedeniyle yetkililere tepki gösteren mahalle sakinleri, olaydan dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Olay yerinde toplanan mahalle sakinleri Büyükşehir'i eleştirerek, Özlem Çerçioğlu'nun taşeron ve belediye personellerinin çalışmalarını denetlemesini istedi.