Ziyarette ev sahipliğini, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Urgancı ve Mehmet Çelik, Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Çağlayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Vela ve Mekin Subaşı, Meclis Üyeleri Ali Hikmet Atilla ile Deniz Demir yaptı.

ÜSTÜNDAĞ BİLGİLENDİRME YAPTI

Ziyareti için Kaymakam Türköz’e teşekkürlerini ileten Başkan Üstündağ, Ticaret Odası'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette, esnafın ekonomik durumu, Didim’in sorunları, Kredi Garanti Fonu destekleri, Didim turizminin seneler içerisindeki gelişimi ve bugün geldiği nokta, Didim’deki turizm müşterisinin profili gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

ANKARA'YA GİDİLMESİ TALEBİ

Öte yandan ziyarette Üstündağ, Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve ilçenin acil çözüm bekleyen sorunlarının yer aldığı raporları Kaymakam Türköz’e sundu. Üstündağ, sorunların çözümü için siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir ziyaret planlayarak Ankara'ya gidilmesini talep etti. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım da, Kaymakam Türköz’ün olumlu yaklaştığı ziyaretin, Ankara’da gerçekleştirilecek “Aydın Günleri” etkinliğine denk getirilmesini önerdi.  

KOORDİNASYON TOPLANTILARI

Başkan Üstündağ, ilçede daha önce düzenli olarak yapılan kurumlar arası koordinasyon toplantılarının yeniden başlamasını talep etti. Meclis Üyesi Ali Hikmet Atilla da, Aydın eski Valisi Ömer Faruk Koçak döneminde gerçekleştirilen Aydın Turizm Platformu toplantılarının devam etmesini umduklarını belirtti.
İlçeye doğal gaz kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, jeotermal kaynaklarının da turizm tesislerinde kullanılmasının önemine işaret etti.  

TANITIM ÇALIŞMALARI

İlçe turizminde tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan taraflar, magazin basınında gündem olan sanatçıların ilçeye getirilmesinin de bu süreçte katkı sağlayacağını vurguladı. 
  İlçenin sadece turizm düşünülerek değil, sahip olduğu tüm ürünlerle bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiği, spor ve sağlık turizminin geliştirilmesi için tesisleşmenin önemli olduğu vurgulandı. Kış aylarında istişarelerin yapılarak tüm bu konuların hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. 
  Didim Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşların son yıllarda ilçe turizmine can suyu olduğu belirtti.
  Ziyaret sonunda Ticaret Odası heyeti Kaymakam Türköz’e, Oda hizmet binası, kültür merkezindeki toplantı salonu ve derslikleri gezdirdi.