İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile ASKİ’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ALT-ÜSTYAPI VE YOLLARIN YÜZDE 65'İ TAMAM 

Başkan Çerçioğlu Aydın’da cadde ve mahalle yolları ile alt ve üstyapı çalışmalarının yüzde 65’nin tamamlandığını söyledi. Alt ve üstyapı ile yollar için 210 milyon lira yatırım yapıldığını dile getiren Çerçioğlu, “Fen İşleri Dairesi’nin 16 adet projesi var. Bunun 8 adeti altyapı, 8 adeti üstyapıdır. Fen İşleri Daire Başkanlığı 2018 bütçesi 306 milyon 413 bin TL’dir. Toplam proje tutarı 260 milyon 780 bin liradır. 159 milyon lirası bu dönem olmak üzere yatırımlarımıza toplam 163 milyon lira harcanmıştır. Aydın’ın cadde mahalle yolları ile alt ve üstyapı gerçekleşme oranı yüzde 65’i bitmiştir. Bunlar için toplam maliyetimiz 210 milyon liradır” dedi.

NYSA HARABELERİNİN YOLU KAPANIYOR 

Biten ve yapımı süre çalışmalarla ilgili olarak Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Sultanhisar ilçesinde Kavaklı Mahallesi yolunun yapım işi tamamlandı. NYSA harabelerinin yolunu istediğimiz zaman kapatabiliriz. Aydın-Denizli yolu üzerinde Tabakane köprü genişletmesi ve Mimar Sinan Bulvarı Çakırlar Deresi üzerindeki iki köprünün yapımına başlandı ve şu an yüzde 25’i yapıldı. Buharkent Otogarı'nı 3 ay içerisinde bitireceğiz. Ortaklar Yemekhanesi yapım işinin yarısı bitti. Beton parkeleri yeniliyoruz. Doğu, batı ve güney grubunda yapılan parke taşı döşeme çalışmalarında sona gelindi. Kuşadası Davutlar’daki hizmet binası ile Karacasu’daki sosyal tesisleri hizmete açtık. Nazilli’ye Taziye Evi projesini başlattık.”

İÇME SUYUNUN TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ 

ASKİ’nin ilde devam eden 27 yatırımın olduğunu ifade eden Çerçioğlu, “Bu yatırımların 10’u tamamlandı, 17’si ise devam ediyor. Buharkent ilçesi Savcılı Mahallesinde ek kanalizasyon hattı yapıyoruz. Aydın’ın birçok ilçesinde içme suyu için 73 sondaj kuyusu açıldı. İl genelindeki su depolarının temizliğine özen gösteriyoruz. Depoların ikmal çalışmaları için 905 bin lira harcadık" bilgisini verdi.