İzmir’in Ödemiş ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden öğretmen Okan Biçer, Aydın’da iki hastaya can oldu. Ailesi tarafından organları bağışlanan Biçer’in karaciğer ve bir böbreği, ADÜ Hastanesi’nden gelen bir ekipçe ameliyatla alındı. Aydın’a getirilen karaciğer ve bir böbrek, ADÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı’nın gerekli çalışmalarının ardından, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’ndan oluşan ekip tarafından toplam 12 saatte iki hastaya nakledildi.

“SAĞLIK DURUMLARI İYİ”

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Salih Bican’ın 4 yıldır hemodiyaliz gördüğünü kaydeden Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, “Hastamız artık bu nakil sayesinde diyalize girmekten kurtulacak. ADÜ olarak yaklaşık 3 aylık süreçte biri canlıdan olmak üzere 3 böbrek nakli gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde ortaya koyacağımız çalışmalarla bölgemize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 
  ADÜ olarak çok önemli hizmetlere imza attıklarını ifade eden Nefroloji Bilim Dalı Doç. Dr. Hakan Akdam, “Böbrek nakli konusunda kısa zamanda büyük başarılara imza attığımız için gururlu ve mutluyuz” diye konuştu.

"BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK"

 
  Böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ünsal, “Böbrek nakil ameliyatı 4 saat sürdü. Tüm ekibimiz büyük bir özveriyle çalışarak böbrek nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Hastamızın durumu gayet iyi. Hastanede gerekli tedavilerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta taburcu etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

"TÜM EKİBE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"  

Karaciğer nakli yapılan Dilber Özkan’ın Hepatit B’ye bağlı siroz olduğunu ifade eden Organ Nakli Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı, “Kadavra’nın uyuşmasının ardından Ödemiş’ten getirdiğimiz karaciğeri, yaklaşık 8 saatte hastamıza naklettik. Başarılı bir ameliyatın ardından hastamızı iki gün sonra servise aldık. Hastamızın sağlık durumu çok iyi. Önümüzdeki günlerde hastamızı taburcu edeceğiz. Karaciğer naklinde bize destek veren tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.