14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlayan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, birçok endüstriyel koluyla Türkiye’nin ekonomisine yön veren tarımı işlevsel hale getiren çiftçilerin, baş tacı olduğunu ifade etti. Çiftçilerin gıda üretimindeki öneminden bahseden Kendirlioğlu, “Çiftçilik bitkisel, hayvansal ve ormancılık ürünlerini gıdaya çeviren, ürünlere değer kazandıran ve ekonomiye katkı sağlayan meslek dalıdır. Çiftçilik, dünyada gıda üretiminin can damarıdır. Dünyayı besleyen ve başta gıda sanayi olmak üzere çeşitli sanayi kollarına hammadde temin eden meslek grubudur” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

İnsanlığın gıda güvenliğinin sağlanmasında çiftçilere büyük roller düştüğünü ifade eden Kendirlioğlu, “Yine bir 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlarken, halkımızın besin maddesi ihtiyacını karşılayan, iç ve dış ticarete konu olan ürünleri ve malları üreten, istihdam imkanı sağlayan çiftçilerimize sahip çıkalım, destekleyelim. Seçim meydanlarında gelecek ile ilgili vaatlerde bulunma ve projeler sunma yerine sorunlarımızı kurtarma çabasında olmalıyız. Eğer sorunlarımızı gideremezsek, geleceğimizin olmayacağını bilmemiz gerekir. Efeler Ziraat Odası ve Koordinasyon Kurulu olarak belirlediğimiz bu sorunlar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, ilimiz milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇİFTÇİMİZE VE ÇİFTÇİ KURULUŞLARINA GÜVENELİM”

Geleceğin dünyasının en önemli silahının gıda olduğunu söyleyen Kendrilioğlu, “Tarımını ve gıdasını güvence altına alamayan, üreticisini koruyamayan bir ülkenin gelişmesinin mümkün olamayacağını unutmayalım. Gelişmiş ülkelerdeki sektörler arasındaki dengeye ne kadar dikkat edildiğini görmezlikten gelmeyelim. Artık tarımsal ürünlerin bir silah, bir tohumun altın değerinde olduğunu göz ardı etmeyelim. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ardından ister politikacı, ister sade bir vatandaş olarak, gıda güvenliğimiz ve geleceğimiz için çiftçimize ve çiftçi kuruluşlarına güvenelim. Bu ülkenin kendi kaynaklarıyla yarınlara taşınacağını, sosyal refaha ulaşacağını ve kalkınacağını unutmayalım. Bu vesileyle tüm Aydın ve ülke çiftçisinin bu özel günlerini kutlar, alın terlerinin karşılığını almasını dileriz” ifadelerini kullandı.