Aydın’ın Efeler ilçesinde toplu taşıma hizmeti veren Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Mayıs ayının örnek şoförünü belirledi. Yolcu, yaya ve diğer şoförlere karşı örnek davranış gösteren Fevzi Karaçivi, ayın şoförü seçildi. Mayıs ayının şoförü seçilen 66 yaşındaki Karaçivi, altın ve plaketle ödüllendirildi.

"KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM

" Yaklaşık 30 yıldır kooperatif bünyesinde çalışan şoför Karaçivi’yi tebrik eden Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Ayın Şoförü’ uygulamasını uzun süredir gerçekleştirdiklerini ve vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi. Söz konusu uygulamanın şoförlerin verimliliğini artırdığına dikkati çeken Yalçın, “Fevzi ağabeyimiz şehir içi toplu taşıma hizmeti başladığından beri aramızda. Artık son birkaç ayı kaldı. Emekliliğe yaklaşıyor. Uzun yıllar aramızda hizmet verdi. Bugüne kadar bize hiçbir şikayet getirmeden çalışmalarını sürdürdü. Kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum” dedi.

“ŞOFÖRLÜK KUTSAL BİR GÖREV”

Kooperatifin avukatı Namık Atabay ise, “Tabii ki bizim camiamızın vermiş olduğu hizmeti sadece, yuvarlak bir cümle olarak kamu hizmeti olarak algılayıp, kabullenmek mümkün değil. Daha ötesi bir anlayışla bakmak lazım. Çünkü gecenin 11’inde 15 yaşında bir çocuğu evine ulaştırmak gibi kutsal kabul ettiğimiz bir görevimiz var. Aile fertlerinin unuttuğu her türlü eşyaya kadar, hayati konulara kadar birçok konuda dürüstlükle çalışan bir kadromuz var” diye konuştu.

“GENÇLERE İYİ BİR ÖRNEK OLUYOR”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da, “Bu tür ödüllerin anlamı sadece bir şilt vermekten, bir hediye vermekten daha fazla bir anlam ifade ediyor. Bu tür faaliyetlerin sonucunda verilecek olan bu tür ödüller, insanların daha doğru, daha dürüst, daha anlayışlı hizmet etmesine yarayacaktır. Bu ödülü alabilmek için herkesin bir çaba içerisinde olduğunu fark ediyorsunuz. Herkes de bu ödülü almak için daha düzgün çalışacaktır. Fevzi Bey’e teşekkür ediyoruz. Yaşı itibarıyla da gençlere iyi bir örnek oluyor. Bunun için de ayrıca kutluyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Atay, Karaçivi’ye plaket ve çeyrek altından oluşan ödülünü takdim etti. Ödül törenine, Aydın Şoförler Odası Başkanvekili Oktay Mantar da katıldı.