Nazilli’de incir sezonunun yaklaşmasıyla birlikte döllenmeyi sağlayarak ürünün kalitesini artıran ilek pazarında fiyatlar adeta cep yakıyor. Yaklaşık 50 gün süren ilek pazarı, Nazilli  ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar için ek gelir kaynağı oluyor. Nazilli’de Turan Mahallesinde Pazartesi Pazarı’nda satılan ileğin kilo fiyatı bugünlerde adeta cep yakıyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayan satışlarda pazar fiyatı 2 ile 5 lira arasında alıcı bulan ilek, şimdilerde ise 30-40 lira arasında satılıyor.

“İLEK AZALDI”

İleğin azalması nedeniyle fiyatların arttığını ifade eden ilek satıcısı Turgut Gökçen, “Sezonun sonuna yaklaşıldığı için fiyatlar yükseldi. İlk olarak 3 liradan başladık, şimdilerde 40 liraya kadar satılıyor” dedi.

“50 LİRADAN SATILACAK”

Kuyucak'tan gelerek Nazilli'de ilek satan Murat Sezgin, ilk zamanlar 3-5 liradan ilek sattığını belirterek, “Şimdi mal az olduğu için fiyatlar her geçen gün arttı. Bazı bölgelerde hastalık olduğu için ilekler az bu sene. Şimdi 40 liradan satıyoruz. Yarın 50 liradan satılacak” şeklinde konuştu.

“TALEP ÇOK, İLEK AZ”

Hastalığın ilek fiyatlarını arttırdığını ifade eden İsa Baygın, “Bayramda satışlara başladık. 2-3 liraya başladık. Şimdi talep çok, ilek az. Bazı ilekleri de hastalık vurunca fiyatlar bu kadar yükseldi. Şimdi 30-40 liradan ilek satıyoruz” dedi.

“PAZARDA YER İSTİYORUZ”

Bozdoğan'dan geldiklerini ve pazarda yer istediklerini dile getiren Fatih Aydın, “Burada pazar olduğu günler biz yer bulmakta zorlanıyoruz. Trafik sıkışıyor. Pazarda bize ye verilmesini istiyoruz. İlekler pahalandı. İsteyen çok, iğlek yok. 50 liraya kadar ilek fiyatı çıkar” ifadelerini kullandı.
Bu arada iğlek satıcıları, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’dan pazarlarda ilek satıcıları için yer ayrılmasını istedi.