Geçen sezon ilk kez katıldığı futbol branşında 2. Amatör Küme’de şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselen ve bu sezon 2. Grup’ta yine şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydın Büyükşehir Belediyespor, altyapıya ciddi anlamda önem veriyor. Özellikle bu sezon altyapıda yeni bir yapılanmaya giderek futbolcu sayısını artıran mavi beyazlı kulüpte Altyapı Koordinatörlüğü’ne, tecrübeli antrenör Bülent Demirayak getirildi. 
  Geçen sezona kadar son 6 yıldır Aydın İdman Yurdu, eski adıyla Astaşspor’da altyapı ve A Takım'da görev yapan tecrübeli isim, Aydın Büyükşehir Belediyespor’un altyapısında yeni bir devrim yapacak. Lige katılmayan bazı kulüplerin altyapıdaki oyuncularını da kendisine aktaran mavi beyazlı ekipte, altyapı konusunda ciddi bir yapılanmaya gidiliyor.

"OYUNCU SAYIMIZI ARTTIRIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Altuntaş, altyapı konusunda maddi ve manevi olarak ciddi bir yatırımın yapıldığını ifade ederek, “Oyuncu sayımızı arttırıyoruz. Bunun yanında da altyapıdaki hocalarımıza bir ismi daha takviye ettik. Bülent Demirayak hocamızı göreve getirerek, altyapımızda geleceğin yeteneklerini önce Aydın, sonra da tüm Türk futboluna kazandırmak için mücadele vereceğiz” ifadelerini kullandı.