Türk Kızılayı Aydın Şubesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Aydın Şube Binası’nda düzenlenen toplantıya, Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, Kadın Kolları Başkanı Gönül Mezkit, ADÜ Kızılay Topluluğu Sekreteri Diyar Özdemir ile gönüllü Kızılay üyeleri katıldı. Toplantıda Aydın Şube Başkanı Pekmezci ile Kadın Kolları Başkanı Gönül Mezkit, Kızılay’ın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“KIZILAY BÜTÜN İNSANLARA ULAŞABİLEN TEK YARDIM KURULUŞUDUR”

Gönüllülük esasına dayanan Tük Kızılayı çalışmalarından bahseden Türk Kızılayı Aydın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gönül Mezkit, “Şu anda dünyada hiçbir ülkenin ulaşamayacağı bir yere Türk Kızılayı ulaşıyor. Savaş mağdurundan tutun da ihtiyaç sahibi olan bütün insanlara ulaşabilen tek yardım kuruluşu ve en büyük sivil toplum kuruluşu Türk Kızılayı’dır. Biz bununla gurur duyuyoruz. Kızılay olarak birçok eğitim de veriyoruz. Aydın’da ilk yardım eğitimlerimiz çok etkilidir. Hemen hemen bütün okullara ulaşarak öğrencilere ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Kan bağışı kampanyalarımız da çok etkili bir şekilde devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan bağışları en doğru yoldan en iyi şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Aydın ve köylerinde ihtiyacı olan bütün okullara, hastalara, yaşlılara daha fazla ulaşmaya çalışarak Türk Kızılayı’nın varlığını her zaman hissettirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“İNSAN IZDIRABININ OLDUĞU HER YERDEYİZ”

Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ise, "5 yıldan beri, ihtiyaç sahiplerine ikinci el kıyafet bile vermiyoruz. Verdiğimiz kıyafetler sıfır. Bize gelip eli boş dönen ihtiyaç sahibimiz yok. Çok şükür o duruma geldik. Büyüdük ve Türkiye'deki şubeler içinde ilk 10'a girdik. Yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak amacıyla Kadın ve Gençlik Kollarımız ile var gücümüzle çalışıyoruz. İhtiyaçlar karşısında bizim 'bana ne' deme gibi bir lüksümüz yok. Biz Kızılay tüzüğü gereği insan ızdırabının olduğu her yerdeyiz. Şu anda 45 ülkede Kızılay var. Aydın'ımızın her yerine ulaşmanın gayreti içindeyiz" ifadelerini kullandı.

“KIZILAY İLE GURUR DUYUYORUZ”

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Kızılay ile gurur duyduğunu belirterek, "Dünyanın herhangi bir köşesinde bir felaket meydana geliyor. Kızılay'ın hemen organize olup oradaki insanların yardımına koştuğunu görüyoruz. Kızılay ile gurur duyuyorum ve tüm fertlerini yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

GAZETECİLERE ROZET TAKILDI

Program sonunda Türk Kızılayı Aydın Şubesi’nin yapmış olduğu çalışmalar slayt eşliğinde izletilirken, programa katılan gazetecilere de Türk Kızılayı rozeti takıldı.  

Haber Videosu