Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, dünyada 49 ülkede uygulanıyor. TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünya turizm sektörünün artık mavi bayraklı tesisleri tercih ettiğini kaydetti. Epikmen, mavi bayrak sayısının çokluğunun, Türkiye'deki plajların çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunu gösterdiğini belirtti.  

"DENİZİMİZİN TEMİZLİĞİ BİR KEZ DAHA TESCİLLENMİŞ OLDU" 

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, denizi ve havasıyla her dönem gözde turizm ilçelerinden olan Didim’in son yıllarda büyük bir ivme kazandığını aktardı. Didim'in denizinin mavi bayraklarla tescillenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Atabay, “Didim’in tanıtımı noktasında bizler her türlü çalışmayı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilçemizin tertemiz denizi ve havası başta yabancılar olmak üzere birçok kesimin ilgisini çekiyor. Bu nedenle 3 tarafı denizlerle çevrili olan ilçemizin denizlerinin temizliği de bir kez daha tescillenmiş oldu. Mavi bayraklı plajlarıyla adını duyuran ilçemizde biz de belediye olarak yaz sezonu öncesinde sahillerin temizliği ve bakımını yakından takip ediyoruz. Bu sebeple ki Didim'in tertemiz denizinin mavi bayrakla bir kez daha tescillenmesinden mutluyuz” dedi.

MAVİ BAYRAK ALAN PLAJLAR

2018 yılında Aydın'ın turistik İlçesi Didim’de 13 plaj, mavi bayrak almaya hak kazandı. Mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar ise şunlar oldu: “Holiday Resort Hotel, Caprice Thermal, Sahte Cennet, Venosa Beach Resort, Aurum Moon Resort, Palm Wings Beach Resort Spa, Oteller Önü Halk Plajı, Altınkum Halk Plajı, 3. Koy Halk Plajı, Didim Beach Elegance Resort, Aquasis De Luxe Resort Poseidon Beach, Büyük Anadolu Didim Resort ve Tavşanburnu Tabiat Parkı Halk Plajı.”