Organik ve kaliteli ürünlerle yabancı tüketicinin adresi olan Sultanhisar, oluşturduğu katma değerle hem kent ekonomisine, hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tarım kenti olan Aydın'ın Sultanhisar ilçesi, yetiştirdiği ürün çeşidiyle dikkat çekiyor. İklim özelliği ve toprak kalitesi sayesinde ilçede çilek, kestane, kiraz, karpuz ve incir başta olmak üzere defne, ahu dudu, kekik, zeytin ve Antep fıstığı yetişiyor. Ürünlerin üretim miktarlarıyla sadece Aydın'da değil tüm ülkede söz sahibi olan Sultanhisar'da çiftçiler, bin bir zahmetle ürettikleri bu ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor.

ÇİLEK RUSYA'YA, KESTANE İTALYA'YA

İlçede yetişen ürünlerin başında gelen çilek Rusya'ya ihraç edilirken, kestane ise İtalya'ya gönderiliyor. Karpuz, Arap ülkeleri tarafından satın alınırken, incir de Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Kiraz ise Balkan ülkeleri tarafından yoğun talep görürken, zeytin Arap ve Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Organik ve kalitesiyle dünyanın dört bir yanında talep gören bu ürünlerden elde edilen kazanç, Sultanhisar çiftçinin yanı sıra kent ekonomisi ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

"DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Aydın'ın en önemli tarım merkezinin Sultanhisar olduğunu kaydeden Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, "Ürün deseni en fazla olan ilçeyiz. Bizim ürünlerimiz ihracata uygun ürünler. Bu anlamda organik ve kaliteli ürünlerimizle dünya pazarında söz sahibiyiz. Sultanhisarlı üreticiler olarak gururlu ve mutluyuz. Hem kent ekonomisi, hem de ülke ekonomisine Sultanhisarlı üreticiler olarak değer katmaya devam edeceğiz" dedi.