CHP İl Başkanı Ali Çankır, Efeler'e bağlı Tepecik Mahallesi'nde, 28 Mart Perşembe günü saat 20.00 sularında partisinin seçim konvoyuna çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini dile getirdi.
  Konvoyun geçişi sırasında bir provokatörün pompalı tüfekle havaya ve yere 2 el ateş etmek suretiyle seçim güvenliğini tehlikeye atmak istediğini belirten Çankır, saldırganı, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yakalayarak adalete teslim ettiklerini söyledi. Çankır, gösterdiği hassasiyetten dolayı emniyet teşkilatına teşekkür etti.

“HALK İRADESİ OLGUNLUKLA KARŞILANMALI”

Vatandaşlardan provokasyon ve tahriklere karşı sükunetlerini korumalarını isteyen Çankır, "Tüm vatandaşlarımızdan seçimin sükunet içinde yaşanması adına, hiçbir provokasyon ve tahrike karşılık vermemelerini, her tür yasa dışılığa karşı sükunetlerini korumalarını ve demokrasi kültürümüze uygun hareket etmeye devam etmelerini istiyorum. Seçime katılan tüm tarafları da bu manada sağduyuya ve sandıkta tecelli edecek halkın iradesini olgunlukla karşılamaya davet ediyorum" dedi.