Tarihi Kuşadası evlerinin açılışına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUNMASINI ÖNEMSİYORUZ"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Ege Mutfağı Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, önemli adımlar attıklarını söyledi. Kayalı, Kuşadası evlerinin turizme kazandırılması, yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel değerlerin turizme entegre edilmesi için yapılan çalışmalarda destek veren, GEKA, ÇEKÜL ve EKODOSD’a teşekkür etti.

"DEĞERLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINA DESTEK SAĞLIYORUZ"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, Kuşadası’nın sadece dinlenmek, eğlenmek amacı ile anılmaması gerektiğini belirtti. İlçenin tarihi, kültürel destinasyonlara da sahip olduğunu, bunlara gastronominin eklenmesinin önemli olduğunu kaydeden Köşger, "Marifet iltifata tabidir. Görülüyor ki yapılan iş karşılığını bulmuş. Aydın’ın muazzam değerleri olduğunu, bunlara el atılması gerektiğini düşünüyorum. Ege, mutfağı ile özgün bir yer, gastronomi anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır. Turizm ve kalkınma konusunda elimizden gelen desteği sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Vali Köşger, Kadı Kalesi'ndeki kazıların hızlanması için 1 milyon 300 bin lira katkı sağladıklarını sözlerine ekledi. Köşger, tarihi evlerin turizme kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Alacamescit Mahallesi Yıldız Sokak’ta açılan Ege Mutfağı Evi'nin açılışında misafirlere Ege yöresinin yemekleri ikram edildi. Yıldırım Caddesi’nde açılan Türk Kahvesi Evi'nde de kahve ikramı yapıldı.

Haber Videosu