Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya'yı eleştiren CHP İncirliova eski İlçe Başkanı Osman Gökmen'e cevap, İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak'tan geldi.

"GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKAR"

Gökmen'in İYİ Parti'nin kendisine başkan adaylığı teklifinde bulunduğu açıklamasını yalanlayan Alak, Gökmen'in bu açıklamayı çaresizlik ve talihsizlik içinde yaptığını düşündüğünü söyledi. Millet İttifakı kapsamında İncirliova'da, İYİ Parti'nin başkan adayı ile seçime gidileceğini hatırlatan Alak, aralarında Gökmen'in de bulunduğu birkaç kişinin aday olmak için İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatları'na talepte bulunduğunu ifade etti. Alak, "Gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi bir durumu vardır. Bu da onlardan biridir" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NA ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

CHP ve İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için ittifak yapma kararı aldığını dile getiren Alak, Gökmen'in DSP İncirliova Belediye Başkan Adayı Ayhan Yener'e destek istediğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
"Aday olmadığı taktirde başka bir siyasi parti adaylarını destekleyerek mensubu olduğu partilerinin genel merkezlerce ve genel başkanlarımızın özellikle üstüne basa basa bu ittifaka ne kadar önem verdiklerini hem yazılı, hem de sözlü olarak yapmalarına rağmen yanlış yola girmişlerdir ve Cumhur İttifakı'na çalışmaya başlamışlardır. Bunun elbet bir bedeli olacaktır. Şahsi çıkarları ülkemizin çıkarlarından önce düşünmek bencillik olacaktır."

ÖNCELİK ANKETE VERİLDİ

İYİ Parti'nin İncirliova'da aday belirleme konusunda, öncelikle anketlere göre değerlendirme yaptığını belirten Alak, Kaya'yı başkan adayı yaparak doğru bir karar verdiklerini ifade etti. Alak, "İlçe halkı tarafından sevilen ve belediye başkanı adaylığı konusunda anketlerin haklı olduğunu gösteren ve de parti seçim çalışmalarında bunu bizzat yaşamış insanlardan biliyorum" dedi.

"İDDİALAR YENER'E ZARAR VERMEKTEDİR"

Kaya'nın İYİ Parti'nin başkan adaylığı teklifini kabul ederek, seçmeni kime, neye hizmet ettiği belli olmayan bir sürece sürüklediğini savunan Gökmen'e tepki gösteren Alak, "Sayın Gökmen, demek ki Millet İttifakı'nın kapsamını tam olarak anlayabilmiş değil ya da kendi çıkarlarını düşünmektedir. Ayhan Yener'in yanında olması ve oy toplamak uğruna asılsız iddiaları gündeme getirmesi bunun tek göstergesidir. Sayın Yener sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür. Bu gibi asılsız iddialar en çok Sayın Ayhan Yener'e zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. 
  Gökmen'in açıklamalarını doğru bulmadığını yineleyen Alak, yerel seçimlerin bir hizmet yarışı olduğunu ve iyi olanın kazanacağını söyledi.