Açılış törenine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, ADÜ öğretim görevlileri ve ilgili birimlerin temsilcileri katıldı.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA BİR İLK 

Sağlık turizminde marka olmayı hedefleyen merkez, bin 200 metrekarelik alanda kuruldu. 24 akademisyenle hizmet verecek merkezle, Türkiye’de devlet üniversiteleri içinde bir ilke imza atıldı. ADÜ Rektörü Bircan, açılışta yaptığı konuşmada, merkezin alternatif sağlık turizmi açısından önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

"KUŞADASI'NA KATKI SAĞLAYACAK"  

Vali Yavuz Selim Köşger ise, “Aydın’da turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. Hedefimiz bu yönde. Bu yıl da bu konuda GEKA ile kültür turizminde antik kentlere öncelik vererek değerlendirmek istiyoruz. Yaz turizmi olarak 3-5 ay değil, 365 gün turizm yapılsın istiyoruz. Bu merkez Kuşadası’na katkı sağlayacak, buna inanıyoruz, bekliyoruz" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.  

YABANCI TURİSTLERE SAĞLIK HİZMETİ

Merkezde yabancı turistlere yönelik olarak implant cerrahisi ve protetik üst yapısı, kök kanal tedavisi, diş beyazlatması ve estetik diş hekimliği tedavileri, kendi alanlarında uzman akademisyenler tarafından sunulacak. Merkezin Kuşadası'nı cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor. 
  Öte yandan açılışın ardından, diş hekimliğinde eski dönemlerde kullanılan malzemelerin yer aldığı 'Diş Hekimliği Tarih Sergisi' gezildi.