2014 yılında çıkan yasayla Aydın’ın Büyükşehir olmasından sonra birçok belediye de kapandı. Bağarası’nın uzun süre üzerinde çalıştığı ve mahallenin tamamını kapsayan kanalizasyon projesinin hayata geçirilmesine sayılı günler kaldı. İller Bankası'ndan onayı çıkan proje kapsamında mühendisler incelemesini tamamladı. Proje için çok yakın zamanda ilk kazmanın vurulacağı bildirildi.

"200 YILLIK FOSEPTİK ÇUKURLARIMIZ VAR"

Bağarası'nın 15 yıllık Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir, projede başından sonuna kadar görev aldığını, sona yaklaşıldığını aktardı. Başkan Çerçioğlu'na teşekkür eden Özdemir, "38 kilometre kanalizasyonumuz yapılacak. Oldukça yüksek maliyetli bir proje. Kimi evlerde 60 yıllık, kimi evlerde ise 200 yıllık foseptik çukurları var. Mahalle mahalle, sokak sokak hazırlandı. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

"BAĞARASI HALKININ DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ BİR ÇALIŞMA"

Vatandaşların yıllardır kanalizasyon sorununu dile getirdiğini hatırlatan Muhtar Ahmet Özdemir, "Bu proje çalışması sırasında Başkanımız Özlem Çerçioğlu başından sonuna kadar takipteydi. Bu aşamaya kadar gelmesinin ve projenin başarılı olmasının en büyük sebebi, Başkan Özlem Çerçioğlu’dur. Kanalizasyonun devamında yollarımız da yenilecek. Başkanımızdan ve Bağarasına gelen belediye bürokratlarından söz aldık” ifadelerini kullandı.

"18 AYLIK PROJE, 10 AYDA BİTİRİLEBİLİR"

Projenin firmada olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, "Projenin 18 ay gibi kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Ancak ASKİ yetkilileri daha az bir zamanda tamamlanabileceğini bizlere müjdeledi. Başta başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere emeği geçen tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına mahallem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.