Germencik’in Alangüllü Mahallesi’nde gerçekleştirilen boğa güreşlerinde, birbirinden güçlü 140 boğa birincilik için mücadele etti. Yüzlerce güreş severin izlediği güreşler büyük heyecan yaşattı. Sıcak havaya rağmen yoğun katılımın sağlandığı boğa güreşlerinde bazı vatandaşlar gölgeliklere sığınırken, bazıları ise kendi önemlerini kendileri alarak, güreşleri yakından takip etti. Germencik Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilen geleneksel boğa güreşlerine, şehir dışından da bir çok boğa katıldı. Aydın'In yanı sıra güreşlere Muğla, Denizi ve İzmir’den bir çok boğa sahibi boğalarını sahada güreştirdi. Tertip Komitesi Başkanı Salih Paloğlu, “Boğa güreşlerimizin bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Güreşler için başkanımız bize her türlü imkanı sağladı. Güzel bir ortam oluşturduk bugün. Denizli’den Artvin’den İzmir’den Muğla’dan ve Aydın’dan katılan 140 boğamız var” dedi.

“BOĞA GÜREŞLERİ YÖRESEL KÜLTÜRDÜR”

Boğa Güreşlerinin bir kültür olduğunu ifade eden Başkan Paloğlu, “Boğa güreşleri yöresel bir kültürdür. Kadın, erken, genç, yaşlı herkes güreşleri izleyerek, keyif alıyor. Biz, bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Güzel bir atmosfer yarattığımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”

Aydın İli Geleneksel Boğa Güreşleri Destekleme Derneği Başkanı Çetin Arda, “Bugün Germencik Arenası’nda Ümmet Başkanımız sayesinde düzenlemiş olduğumuz boğa güreşi etkinliklerinde görevliydik. Güzel güreşlerle seyirciyi memnun etme gayreti içerisindeydik. Amacımız kültürümüzü yaşatmaktır. Dostluk çerçevesinde, güreşimizin tamamlanması bizim için en önemlisidir” dedi.

Haber Videosu