Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında KOBİ Uzmanı Barış Cangülay, katılımcılara 2019 yılında güncellenen KOSGEB destekleri, KOBİ girişimcilik destekleri ve dijital dönüşüm konusunda bilgi verdi.

2019 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATTI

Cangülay, girişimcilik eğitiminin ardından sertifikayı aldıktan sonra KOSGEB’e başvuru hakkının kazanıldığını söyledi. Konu ile ilgili izlenebilecek sıralamayı anlatan Cangülay, 2019 yılından itibaren yapılan köklü değişiklikleri aktardı. Cangülay, yeni girişimcilik anlayışı ile imalatçılar dışındakilere kuruluş ve performans desteği aldıklarını, gazilerin, şehit yakınlarının ve kadınların performans desteğinde pozitif ayrımcılığı olduğunu, çalışan kişi sayısı arttıkça verilen desteğin artığını anlattı.

İLERİ GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Çangülay ayrıca, işletmelerde imalatçılığın önemli olduğunu, geçen yıl Aydın ilinde ileri girişimcilik konusunda 300 başvuru yapıldığını, 2019 yılının ilk üç ayında 4 ileri girişimcilik başvurusu geldiğini dile getirdi. Cangülay, katılımcılara imalatın öneminden bahsederek bu yönde karar vermelerinin kendileri için de önemli olduğunu söyledi. Altyapılarının e-devlet ile birlikte iyice güçlendiğini belirten Cangülay, soru ve sorunların KOSGEB çağrı merkezinin 4441567 numaralı merkezi aranarak aktarılabileceğini ifade etti. Sunumun ardından toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.

Haber Videosu