Sözleşmeye göre personelin en düşük maaşı 4 bin 500 lira, en yüksek maaşı da 8 bin 500 lira oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadrolu 454 personel için Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Özlem Çerçioğlu, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve aileleri katıldı.

"ÇERÇİOĞLU'NA DESTEK VERİYORUZ"

Sözleşme töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Belediye-İş Sendikası kimsenin arka bahçesi değildir. Biz sadece emeği ve siz çalışanları temsil ediyoruz. Evet siyaset olacak. Siyasette kim emeğe saygı gösteriyorsa, kim alın terine saygı gösteriyorsa, emekçilerin çocuklarını kendi çocukları gibi önemsiyor, kutsal sayıyorsa başımızın tacıdır. Biz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na onun için destek veriyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye'de imzalanan en iyi toplu iş sözleşmelerinden birisini yaptıklarını belirten Yurdakul, Çerçioğlu'na toplu iş sözleşmesi için teşekkür etti.

"HUZURUNUZU BOZDURTMAYIN"

31 Mart'ta yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Yurdakul, "Aydın'da halkımız, belediye başkanını seçecek. Ama biz çalışanlar olarak bunun ötesinde bir seçim yapacağız. Hem belediye başkanımızı, hem de işverenimizi seçeceğiz. Biz, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde huzurluyuz. Noksanlarımız yok mu? Var. Siz çalışanlardan Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı gibi çalışmanızı rica ediyorum. Bir oy daha fazla kazanmak için çalışın. Gece gündüz durmayın, bu huzurunuzu bozdurtmayın" diye konuştu.

"İKTİDARIN BEKA SORUNU VAR"

AK Parti iktidarını hedef alan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, insanların her gün biraz daha fazla yoksullaştığını söyledi. Torun, Türkiye'nin değil, iktidarın beka sorunu olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin başarısına en büyük katkıyı çalışanların verdiğini dile getiren Torun, "Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir marka yaratmışsa ve bu marka Türkiye'de değil, dünyada sayılı belediyeler arasına girmişse, burada en fazla siz çalışanların emeği ve katkısı vardır" ifadelerini kullandı. Çerçioğlu'nın her zaman halkın arasında, personelinin yanında olduğunu belirten Torun, AK Partililerin ise halktan koptuğunu savundu.

"ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, "10 yıl boyunca omuz omuza çalıştık ve Aydın'a hizmet ettik. Bu sürede bana verdiğiniz destek, bundan sonra vereceğiniz destek için size çok teşekkür ediyorum, minnet duygularımı ifade ediyorum. Benim bu kadar büyük hizmetleri tek başına yapmam mümkün değil. Sizlerle beraber yaptık. Aydın halkı da bu hizmetimizin karşılığını, her zaman sandıkta verdi. Onlardan da Allah razı olsun" dedi. "Bu toplu sözleşmede, ortalama yevmiyelerinize yüzde 26, diğer sosyal haklarınıza da yüzde 21 ile yüzde 40 arasında artış sağlanmıştır. Yorulmadan, çok da uzun sürmeden 3-4 oturumda bitirdik biz bu işi. Yani sizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" diyen Çerçioğlu, sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

"TÜRKİYE'DE BAHAR OLACAK"

Sayılmayacak kadar çok yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Çerçioğlu, en çok ise sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini söyledi. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti'li Mustafa Savaş'a yüklenen Çerçioğlu, "Karşımdaki aday dedi ki, 'Sen neden sosyal belediyecilik yapıyorsun?' 'Yapma, ne gereği var?' dedi. Evet, onlar halktan kopuk. Fakir fukaranın, garip gurabanın ne halde olduğunu bilmiyorlar. 5 yıldızlı otellerinde, devletin misafirhanelerinde kaldıkları için hayatın ne kadar pahalı olduğun bilmiyorlar. Tencerenin nasıl kaynadığını bilmiyorlar. Hiçbir şeyden haberleri yok. Oturdukları yerden gelip burada belediye başkanı olacakmış. Siz, izin verir misiniz, buna? Mart ayının sonunda, tüm Türkiye'de bahar olacak" ifadelerini kullandı.

"SIRTIM YERE GELMEZ"

Belediye çalışanlarından övgüyle bahseden Çerçioğlu, "Arkadaşlarımızla beraber yeri geldi, 18 saat çalıştık, yeri geldi arkadaşlarımız hiçbir ücret talep etmeden çalıştı, Aydın halkının sorunlarını tek tek çözdüler. Bu arkadaşlarımız olduğu sürece, benim sırtım yere gelmez. Seçimi eze eze kazanıyoruz. Ama aradaki fark o kadar yüksek olsun ki tüm Türkiye'ye Aydın Büyükşehir Belediyesi örnek olsun. Sizden isteğim, seçime 20 gün kaldı. Zaten siz çok iyi biliyorsunuz, bugünden itibaren daha fazla çalışacağız, Aydın halkına daha fazla hizmet edeceğiz, 81 vilayet içinde örnek bir belediye yarattık ve bu örnek belediyeyi devam ettireceğiz. Bundan hiçbir şüphem yok" dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 4 BİN 500 LİRA

Konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye- İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul karşılıklı olarak sözleşmeyi imzaladı. İşçiler, sözleşmeyi imzalayan Çerçioğlu'na teşekkür çiçeği verdi. Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, yapılan sözleşmenin 454 kadrolu personeli kapsadığını belirterek, "Sözleşmeye göre işçi maaşı en düşük 4 bin 500 lira, en yüksek 8 bin 500 lira oldu. Taban uygulaması yaptık, dengeleri sağladık. Yüksek maaş alan ile düşük maaş alan arasındaki farkı kapattık" diye konuştu.