Yenipazar’ın Direcik Mahallesi’nden Nazilli’ye her gün yolcu taşıyan Direcik Birlik şoförleri, her gün boş minibüslerde direksiyon salladıklarını kaydettiler. Bir de her ay alınan garaj aidatının bellerini büktüğünü kaydeden şoförler, sorunlarının çözümü için Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e ziyaret ederek konuyla ilgili yardım talep ettiler.
 Yenipazar’ın Direcik Mahallesinden çıkan birlik minibüsleri, Donduran ve Bozdoğan’ın Alamut mahallesi güzergahını izleyerek her gün Nazilli-Direcik arasında ulaşım sağlıyor.

‘HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR’


Direcik Birlik Kooperatif Başkanı Alican Özdemir, “Uygulama ne ise tepeden yapılmasın, gelsinler olduğu yerde inceleme yapsınlar. Bizim 5 para etmez garajdan, 150 lira aylık alıyorlar. 10 şoförden bin 500 lira ediyor aylık.  Yenipazar ve Bozdoğan kaçarsa bizim ezilmemiz elbette doğal, bizim yok olmamızı elbette doğal karşılarlar. Biz kendi elimizden geldiği kadar Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger ile görüştük.  Yine Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile de görüştük ama herhangi bir sonuç elde edemedik. Herkes topu birbirine atıyor” dedi.

ŞOFÖRLER ODASINI GÖREVE DAVET ETTİ


Bölgedeki bütün minibüs şoförlerinin aynı sorunlarla boğuştuğunu dikkat çeken Direcik Birlik Kooperatif Başkanı Alican Özdemir, Yenipazar ve Bozdoğan Şoförler Odası’nı göreve davet etti. Başkan Özdemir, “Bizim koşturduğumuz yerlere; Yenipazar Şoförler Odası ve Bozdoğan Şoförler Odası’nın da koşturmasını istiyoruz. Bu koşuşturmadan benim şoförlerimden de kaçanlar oluyor fakat biz çoğunluk olarak, bu yapılanların denetlenmesini istiyoruz. Böylelikle Yenipazar ve Bozdoğan Şoförler Odası’nı göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.    

‘GELSİNLER ÖNCE DURUMUMUZU GÖRSÜNLER’


Garaj aidatlarını ödeyemeyecek durumda olduklarını söyleyen Alican Özdemir, “Garaj aidat ücreti göndermişler ödeme emirli. Onu ödemeye durumumuz yok. Buraya gelip bizim araçlarımıza haciz yapacaklar. Oturdukları yerden karar vermesi değil, kalkıp faaliyet yapılan yerde denetim yapılması gerekiyor. İnsan bunlar vicdanları varsa gelsinler önce ne durumda olduğumuzu görsünler. Ondan sonra bizden 150 TL istesinler” dedi.

EVE NASIL EKMEK GÖTÜRECEĞİZ?


Direcik Birlik Kooperatifi İkinci Başkanı Osman Arslan ise sarı civcivlerin fiyatlarının tekrar ayarlanması gerektiğini belirtti. Arslan, “Fiyat konularında sıkıntılarımız var. Bizim yol paramız 3.5 lira iken; Aydın Büyükşehir Belediyesi araçların fiyatı 2.5 lira. Bizim öğrencimiz 3 lira iken sarı otobüslerin 1.8 lira. Biz eve nasıl ekmek götüreceğiz peki? O yüzden mağduruz yani bunun ayarlanmasını istiyoruz” dedi.