Kaza, öğle saatlerinde Muğla–Marmaris yolu Sakar Geçidi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Sakartepe rampasından Ortaca’ya hareket halinde olan Abdullah Kul’un kullandığı 48 ABB 337 plakalı oto kurtarma aracının, Akyaka kavşağından gelişteki son viraja geldiğinde freni patladı. Sürücü önünde seyir halinde olan TIR’a çarpmamak için virajdaki kum yığınlarına çıkarak 50 metrelik uçuruma uçtu. Kaza sırasında araçtan fırlayan Deniz İnce ve araçta sıkışan Hasan Çiçek olay yerinde can verirken, sürücü Kul ağır yaralandı. Çiçek ve İnce’nin cansız bedenleri olay yerine gelen AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Araç sürücüsü Abdullah Kul ise 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Abdullah Kul’un durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 
  Kaza sonrası olay yerine gelen Nazillili kurtarıcı firmanın sahibi Şeref Biçer sinir krizi geçirdi. Kazada ölen Hasan Çiçek ve Deniz İnce’nin cansız bedenleriyle karşılaşan Biçer’i jandarma ekipleri güçlükle sakinleştirebildi.
Nazilli’de oto tamircisi olduğu öğrenilen Hasan Çiçek ve Akdoruk Su Firması'nda çalışan Deniz İnce’nin acı haberi Nazilli’de sevenlerini yasa boğdu.