Germencik Belediye Meclisi, 'Türk Burcu Parkı'nın ismini '19 Mayıs Gençlik Parkı' olarak değiştirme kararı almıştı. İsim değişikliği kararının ardından MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş, Germencik Belediye Başkanı CHP'li Fuat Öndeş'i hedef alarak, "Türk kelimesi rahatsız mı etti de ismi değiştirdin?" demişti. Ulutaş'ın eleştirilerine Öndeş cevap verdi.

"GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"

Öndeş, Türklüğün sadece kendilerine ait olduğunu düşünenlere ve milliyetçilik çığırtkanlığı yapanlara seslendiğini belirterek, şunları ifade etti: "MHP İlçe Başkanlığı yapan Turgay Ulutaş, yıllarca usulsüz çalıştırdığı Ortaklar Havuz Tesisleri'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesiyle gerçek yüzünü göstermiştir. Milliyetçiliği rant olarak gören bu şahıs, tesisleri terk ederken yıllarca kullandığı, ekmeğini yediği havuzun motorlarını sökerek havuzu terk etmiştir."

"BİZLERE TÜRKÇÜLÜK AKLI VERECEK EN SON KİŞİ"

Ulutaş'ın bir engelli bir vatandaşın üzerinden tesisleri usulsüzce çalıştırdığını ve tesisleri borçlarla yüzüstü bıraktığını iddia eden Öndeş ayrıca engelli kişinin vefat ettiğini, Ulutaş'ın ise bu şekilde borçlardan kurtulduğunu savundu. Öndeş, "Ekmeğini rant ile kazanan, seçim sürecinde elinden mikrofonu bırakmayan bu şahıs, şimdi ilçemizde bulunan üniversiteye ait yüksekokulun kantinini çalıştırmaktadır. Bizlere, hele hele şahsıma Türkçülük, milliyetçilik ve ülkücülük aklı verecek en son kişidir" dedi.

"AYNI ÇARKTAN NASİPLENDİLER"

Kirli, edepsiz siyaset yapmaya devam edenlere mutlu olmaları için başka yollar aramalarını tavsiye eden Öndeş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyenin borç tablosunu anlattığımız pankarttaki rakamlar için, yaşadıkları saltanat için tek kelime etmeyenler biliniz ki, aynı çarktan nasiplenenlerdir. Seçim meydanlarında söylediğim gibi birileri bir çark çeviriyor. Bu çarka çomak sokmak da boynumun borcu olsun. Dediklerimi yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim."