Koçarlı Belediye Başkanlığı görevine başlamasının ardından AK Parti'li Nedim Kaplan, aralarında Zehra Kaplan'ın da bulunduğu bir grup personeli işten çıkardı. 1981 yılında İzmir'in Foça ilçesi açıklarında deniz astsubayı olarak görev yaptığı askeri geminin kazan dairesinin aşırı ısındığını fark eden ve askerlerini kurtarmak için girdiği kazan dairesinin patlaması sonucunda sol elinin yarısının kopması ve kulaklarında işitme kaybı yaşaması nedeniyle gazi olan Mehmet Şafak'ın kızı Zehra Kaplan, işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

"SÖZLÜ TACİZE UĞRADIM"

33 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Zehra Kaplan, kendisini belediyede işe eski Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün aldığını belirterek, "Sayın Mutlu Öztürk beni, 2016 yılında gazi kızı olduğum için işe aldı. Ortaokul mezunu olmam nedeniyle belediyeye ait bir parkta 2 yıl garsonluk, son 1 yıl da kasiyerlik yaptım. Belediye başkanımız seçimde değişti. Seçimin ikinci günü, belediye binası tuvaletlerine varıncaya kadar bize temizletildi. Daha sonra bir süre parktaki görevime devam ettim. Ancak sözlü tacize uğradım. Ailemi düşünerek tüm bunlara katlandım. Göreve gelen Belediye Başkanı Sayın Nedim Kaplan’ın bize sahip çıkacağını düşünüyordum ancak işimden oldum" dedi.

"DUYARLI OLMASINI BEKLERDİM"

İnsan Kaynakları'ndan aranarak, işten çıkışının yapılacağının kendisine iletildiğini kaydeden Kaplan, "Çıkış işlemleri için belediye binasına alınmaya bile tenezzül edilmedim. Muhasebe bürosuna çağrıldım ve 11 Mayıs’ta işime son verildi. 3 yıldan beri emek verdiğim belediyeden bu şekilde işime son verilmesi beni çok üzdü, rencide etti. Vatan ve millet için görev yaparken gazi olan bir babanın kızı olarak Sayın Nedim Kaplan'dan daha duyarlı olmasını beklerdim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailesi ve gazi yakınlarına ne kadar çok değer verdiği ortada. Kendisinin, yaşadığımız bu duruma tepkisiz kalmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU'NA SESLENDİ

İşe ihtiyacı olduğunu belirten Kaplan, "İşten çıkarıldım. Belediyeden tazminatım verilmedi. Mağdur durumdayım. İşe ihtiyacım var. Bize Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun sahip çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK DURUMU GÖZ ÖNÜNE ALARAK PERSONEL ÇIKARDIK"

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da belediyenin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekerek, "İller Bankası’ndan belediyeye gelen para 383 bin lira. Personel gideri ise 660 bin lira. Ekonomik durumu göz önüne alarak personel çıkardık. Kendilerine istedikleri belediyeye geçiş yapabileceklerini de söyledim" şeklinde konuştu.