Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar bayram hazırlıklarına devam ederken, kurban kesimi için bıçakları da bileyletmeyi unutmuyor.  Aydın’ın Efeler ilçesinde yarım asırdır bıçak bileyleme, çaydanlık ve tencere tamiri ile uğraşan 64 yaşındaki Mehmet Yavuz ve 18 yaşındaki aynı ismi taşıyan torunu Mehmet Yavuz ile birlikte bıçak bileyleme işi yapıyor.11 yaşında bu işle tanışan dede Mehmet Yavuz, 1975 yılında askerden geldikten sonra kendi iş yerini açtığını belirterek, “51 senedir esnaflık yapıyorum. Artık yaşlandım ve bazı sağlık sorunlarım var. Ama çalışmayı bırakmadım. Torunum Mehmet Yavuz okul dışı zamanlarda bana yardım etmek için dükkana geliyor. İşlerin yoğun olduğu zamanlarda benim iş yükümü hafifletiyor. Şimdi de Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyleme işi çoğaldı. Bizde torunumla beraber çalışıyoruz” dedi.
 Kesilecek olan kurbanlığın acı çekmemesinin önemli olduğunu belirten dede Mehmet Yavuz, “Kesilecek kurbanın acı çektirmeden dini vecibenin yerine getirilmesi gerekiyor. Onun için bıçakların keskin olması için bileylenmesi gerekir.  Bileylenen bıçak düzgün kullanıldığı takdirde 6 ay idare eder. Vatandaşların evdeki bıçaklarını yılda iki kez bileyletmeleri gerekir” diye konuştu.

ADÜ’DE OKUYOR, DEDESİNE YARDIM EDİYOR


 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Yavuz, boş zamanlarında dedesinin iş yerine gelerek kendisine yardımcı oluyor.Sağlık sorunları olan dedesinin işlerini yürütmesi için kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Yavuz, “Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde okuyorum. Özellikle yaz döneminde ve bayramlarda dedeme yardım ediyorum. Dedem yaklaşık yirmi seneden bu yana şeker hastası. Ona destek olmak benim için çok önemli. Kurban bayramı öncesi işler yoğunlaştı. Vatandaşlar bıçaklarını bileyletmek için bize getiriyorlar. İki seneden bu yana bıçak bileyliyorum. Bu işi seviyorum. Hem dedeme destek oluyorum, hem de okul harçlığımı çıkarıyorum. Çalışmaktan kimseye zarar gelmez” dedi.