Öğrencilere her yıl eğitim katkı desteği veren Kuşadası Belediyesi, bu yıl da yardım için kolları sıvadı. Bu yılki öğrenim yardımı için kayıt alınmaya, 5 Eylül tarihinde başlanacak. Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü'nce 5 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında yapılacak başvurular ve değerlendirmeler sonucunda, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerin, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitime katkı yardımı verilecek. Geçtiğimiz yıl belediye 800’e yakın öğrenciye katkı sağlamıştı.

HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Eğitime katkı yardımı için ailelerden şu belgeler isteniyor: "Belediyeden alınacak öğrenim yardımı başvuru ve inceleme-araştırma belgeleri, okuldan alınacak yeni öğrenim yılı öğrenci belgesi, anne veya babanın nüfus cüzdan fotokopisi, anne ve babaya ait gelir belgesi, anne ve baba çalışıyorsa maaş bordrosu, emekli ise bankadan alınacak emekli maaş dökümü, çalışmıyor ise muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi, ailede özürlü kişi varsa özürlü sağlık kurulu raporunun fotokopisi, Şehit veya Gazi yakını ise kimlik kartı fotokopisi."
  Öte yandan vatandaşların belgelerle 5-6 Ekim tarihleri arasında, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor.