Batman doğumlu olan ve uzun yıllardır Aydın’da yaşayan 30 yaşındaki solist Şahin Meral, İzmir Ege Üniversitesi'nde 4 yıllık konservatuvar bölümünde 2 yıl okuduktan sonra Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Besyo bölümüne geçiş yapmasının ardından, arkadaşlarının ısrarıyla voleybol antrenörlüğünü bitirerek daha sonra çok sevdiği müziğe geri dönüp solistlik yapmaya devam etti. Meral, çeşitli şehirlerde ve tatil köylerinde konserler vererek uzun süre adından söz ettirdi ve şimdilerde de tek parçalık bir single çalışması yapmaya hazırlanıyor. 
  Küçük yaştan müzikle iç içe olduğunu söyleyen Meral, farklı bölümden mezun olduktan sonra çok sevdiği müzik işine geri döndüğünü ifade ederek, “ADÜ Besyo mezunuyum. İki yıl İzmir Ege Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nde okudum. Daha sonra ADÜ'ye geçiş yaptım ve buradan mezun oldum. Müziğe üniversiteden sonra 2009 yılında başladım. Zaten hep müzik ile iç içeydim. Kendi arkadaşlarımdan ilk grubumu oluşturdum ve Kuşadası’nda sahne almaya başladım. Kuşadası’nda 4 yıl sahne aldım. Tabii bu aralarda Denizli, İzmir, Uşak, Balıkesir, Çeşme, Marmaris, Fethiye’de farklı mekanlarda sahne aldım. Kuşadası’nda sahne aldığım ilk yıllarda, bir derginin düzenlemiş olduğu organizede, yılın solisti seçilmiştim. Daha sonra konserler vermeye başladım. Aydın’da halk konseri, Afyon’da çeşitli açılışlarda, özel günlerde konserler verdim.  İlk çıktığım konserde çok heyecanlıydım. Halkın bana karşı olumlu tepkileri ve büyük desteği ile karşı karşıya kalınca, bu işe daha çok sıkı sarılarak yapmaya devam ettim” dedi.

O SES TÜRKİYE’YE MACERASI

Türkiye’nin müzikte en büyük sükse yapan yarışması olan O Ses Türkiye’ye katılan ancak elenen Meral, yarışmanın kolay olmadığını ve şartların da zor olduğunu söyleyerek, “2 yıl önce O Ses Türkiye’ye katıldım. Yarışmaya katılmak aklımda hiç yoktu. Çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesi ile katıldım. Orada istediğin şarkıyı sana vermiyorlar. Hal böyle olunca, pek de başarılı olamıyorsun. Kısa da olsa öyle bir maceramız da oldu” şeklinde konuştu.

4 YILDIR ÇATI’DA

4 yıldır Efeler’de sahne aldığı Çatı Bar’da çok sevildiğini söyleyen Meral, şunları kaydetti: “4 yıldır Aydın’ın Efeler ilçesinde Çatı Bar’da sahne alıyorum. Burada sevildiğimi biliyorum. Çünkü kimseye yapmacık davranmıyorum. Bu yüzden, sohbetimi, diyaloglarımı ve en önemlisi de sahnedeki performansımı beğeniyorlar. Bu yüzden tercih edilmem tabii ki mutluluk verici."

  “ÇOK YAKINDA BİR SİNGLE 
ÇALIŞMAMIZ ÇIKACAK”

  30 yaşındaki solist Şahin Meral, çok yakında tek parçalık bir single çalışması çıkaracağını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok yakında bir single çalışmamız olacak. Tek parçalık bir single olacak. Söz ve müziği çok sevdiğim yakın bir arkadaşıma ait. Onun altyapı çalışmalarını başlattık. Kendi bestemle güzel bir çalışmaya imza atacağımı düşünüyorum. Şu sıralar hem sahne alıp hem de bu projeyle uğraşıyorum. Klip çalışmalarını Aydın’da yapacağız. Tek parçalık hareketli pop müzik eserimiz inşallah çok yakında bu yıl içinde çıkacak."