7 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak olan CHP Aydın İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ali Çankır, CHP Didim İlçe Örgütü'nde partililer ve il delegeleriyle bir araya geldi. CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe yöneticileri ve bazı belediye meclis üyeleri, Çankır’ı karşıladı.

"DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ"

Çankır'ın ziyareti sırasında partililere seslenen İlçe Başkanı Nurettin Koçak, ilçelerdeki kongre süreçlerinin tamamlandığını ve 7 Ocak’ta İl Başkanlığı Seçimi olduğunu hatırlattı. Koçak, “Şu anda tek aday var. Kendisini tanıtmak için bugün bizimle bir arada. Bizler de il delegeleriyle başkan adayımızı dinleyip değerlendirme yapacağız. Fakat süreç içerisinde bir ilçe başkanımız o dönem Ankara’da olduğundan 16 ilçe başkanı olarak bir araya geldik ve yeni il başkanının nasıl olacağını değerlendirdik. Ortak bazı kriterler belirledik ve bu kriterlere göre adayın çıkması yönünde görüşlerimizi ilettik. Bu süreç yorucu oldu fakat daha önce partimizde değişik kademelerde görev yapan partilimiz Ali Çankır adaylığını açıkladı. Süreç hem partimize, hem de ilimizi hayırlı olsun” dedi.

"BU YOLDA BİRLİKTEYİZ"

CHP Aydın İl Başkan Adayı Ali Çankır ise, Didim’deki partililere kendisini tanıtarak ülkenin geçtiği süreçte kendilerine büyük görevler düştüğünü ifade etti. Çankır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu etrafında birleşilerek olanlara 'dur' denilmesi gerektiğini belirtti. Çankır, süreç içerisinde 16 ilçe başkanının bir araya gelip güçlü bir beraberlik için bir karar aldığını hatırlatarak, “2019’daki seçimlere gidilen süreçte Cumhuriyet devrimleri ve demokrasiyi sandıktan çıkarmak için bu yolda birlikteyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından partililer ve delegelerin soruları alındı, önerileri dinlendi.