Kongreyle ilgili açıklamalarda bulunan İsabet Okulları Müdürü Nureddin Özdemir, amaçlarının insanlara zihinsel, sosyal, duygusal, bedensel, ruhsal yönden bir bütün olarak geliştirerek evrensel perspektife sahip, nitelikli insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Her çocuk eşsiz olduğunu değinen Özdemir, “insan doğuştan getirdiği muhteşem bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin ortaya çıkarılabilmesi için uygun eğitim şartlarının oluşturulması gereklidir. TÜZDER ile geleceğimizin eğitimi programının amacı, insanda var olan bu potansiyelin bütün yönleriyle ortaya çıkarılabilmesi için gerekli eğitim çalışmalarının oluşturulmasıdır.  Bu eğitim kongresiyle insanlık için en önemli ihtiyaç olan üstün nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Böylece geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, devlet adamlarını ve liderlerini yetiştirme yolunda sağlam temeller atılmış olacaktır” dedi.

‘İNSANIN EĞİTİME İHTİYACI VARDIR’

İnsan yaratılış itibari ile çok zayıf canlı olmasına rağmen, dünyanın hakimi durumunda olduğunu dile getiren Nureddin Özdemir, “Ne fil gibi güçlü, Ne aslan gibi Yırtıcıdır. Karınca bile ağırlığının 50 katı yükü taşıyabildiği halde insan bunların hepsinden üstündür.  Bu üstünlüğünü aklına borçludur. İnsanın aklını geliştirmenin tek yolu da eğitimdir. Şairin dediği gibi “Allah’ın yarattığı şeyler arasında akıl, insanların kazandığı şeyler arasında eğitim gibi değerlisi yoktur.” Toprağın suya, canlının gıdaya ihtiyacı olduğu gibi insanın da eğitime ihtiyacı vardır. Eğitim almayan kimse dağda kendi kendine yetişen bir ağaç gibidir. Bu ağaç meyve verse de acı olur. Bu program iyi insan yetiştirmeye sevdası olan eğitimcilere az da olsa katkısı olur düşüncesiyle hazırlandı. Eğitim sevdalısı bütün Aydın halkının desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
  Nureddin Özdemir,  7 Eylül tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenecek kongreye bütün eğitimcileri ve Aydınlıları davet etti.