Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Garnizon Komutan Vekili Astsubay Üstçavuş Murat Işık, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yıdızkaya, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

"ŞEHİTLERİN EMANETİNE DAİMA SAHİP ÇIKILACAK"


Törende konuşan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, 96 yıl önce  Mustafa Kemal Atatürk ve savaşta yaralananlara gazi unvanı verildiğini hatırlattı. Sezginer, gazilerin ve şehitlerin, hatıraları, manevi emanetleri, vatan uğruna gösterdikleri mücadele ve azimleri ile her zaman saygı ile anılacağını söyledi. 
Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Kuşadası Garnizon Komutanlığı vekili Işık ise, gazi ve şehitlerin kendilerini vatan uğruna feda ettiklerini belirtti. Işık, Türk milletinin esaret altında yaşamaya alışkın olmayan asil bir millet oluğunu, gazi ve şehitlerin emanetine daima sahip çıkılacağını vurguladı. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sergilendi, şiirler okundu. Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, protokol tarafından ziyaret edilirken, şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.  

2 ÖĞRENCİ BAYGINLIK GEÇİRDİ!

Öte yandan törenlerde bayrak taşıyan 2 öğrenci baygınlık geçirdi. Alandaki 112 sağlık ekiplerince müdahale edilen öğrenciler tedavi edildi. Kuşadası'nda eğitim yılının açılış töreninde de bir öğrenci baygınlık geçirmişti.