İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası, bu yıl 9’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na her yıl olduğu gibi bu yıl da birlikte katılıyor. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 9’uncusu 24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) İstanbul, Aydın, Rize Ticaret Borsalarının ortak standında yöresel ürünler sergilenecek.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR”

İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret  Borsası ve Rize Ticaret Borsası'nca yapılan ortak açıklamada, “Yöresel Ürünler Fuarı; coğrafi işaretli ürünleri tanımak, tanıtmak ve farkındalık yaratmak adına çok önemli bir fuardır. Kurumların yerel değerlere sahip çıkmalarını ve coğrafi işaret başvurularını arttırmalarını, ayrıca tüketicilerin coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini sağlamaktadır. Yerel değerleri benzerlerinden ayırmak için kullanılan coğrafi işaretler kırsal kalkınmada önemli bir kalkınma aracıdır” ifadelerine yer verildi.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER TANITILACAK

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin önemini vurgulayarak, “Yöresel zenginliklerimizi hem ülke genelinde, hem de Avrupa Birliği nezdinde koruma altına almak amacıyla Aydın kestanesi için Türk Patent Enstitüsü’nden tescil aldık ve Avrupa Komisyonuna başvuruda bulunduk. Yöremize özel ayırt edici özelliğe sahip diğer ürünlerimiz için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Coğrafi işaret ilimize, üreticilerimize ve üyelerimiz adına önemli bir vazifedir. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'na, ilk düzenlendiği yıldan bu yana katılımımız olmuştur. Geniş katılımcı kitlesine sahip Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, kardeş Borsalarımız İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ile birlikte ortak alanımızda tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Coğrafi işaretli ürünlerimizden Aydın kestanesinden üretilmiş kestane şekeri ve kestane unu, Aydın inciri, Aydın zeytinyağı, memecik zeytini, yamalak sarısı, Aydın çam fıstığı, zeytinyağlı sabun gibi ürünlerimizin yanında, Efelerimizle de ilimizin görsel tanıtımını yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” diye konuştu.