Yemek sonrası açıklamalarda bulunan ve seçim çalışmalarından bahseden Çerçioğlu, “Aydın’da bu ay suya yüzde 7 indirim yaptık” dedi. Aydın’da İYİ Parti’ye bırakılan 5 ilçede adayların belirlenmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır ve İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı başta olmak üzere İYİ Parti’nin Nazilli adayı Kürşat Engin Özcan, Köşk adayı Veli Tuna, Buharkent adayı Yusuf Vural, Kuyucak adayı Kemal Emir, İncirliova adayı İsmail Kule ile seçim çalışmalarını masaya yatırmak için Efeler’de öğle yemeğinde bir araya geldi. Millet İttifakı olarak yemek sonrası birliktelik görüntüsü veren CHP ve İYİ Partili başkan adayları, daha sonra Sevgi Yolu’nda vatandaşı selamladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Özlem Çerçioğlu ve ekibi, ayaküstü sorunları da dinlemeyi ihmal etmedi.

“YÜZDE 65’LİK HEDEFİ TUTTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Birliktelik yemeği ile yol haritasını belirlediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Ali Çankır, “Bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde İYİ Parti’nin 5 ilçe belediye başkan adayı ve İYİ Parti İl başkanımızla beraber bir değerlendirme ve çalışma programı başlattık. Bugün çalışma şekillerimizi ve sahadaki planlarımızı yaptık. Bu kapsamda da birlikte bir öğle yemeği yedik. Yine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Millet ittifakı olarak Büyükşehir Belediye başkanlığında koyduğumuz yüzde 65 ve üzeri hedefi tutturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 17 ilçenin 17’sinde de Millet İttifakı’nın adaylarıyla halkımızla buluşup vatandaşlarımızın refahı ve derman belediyecilik ile temas etmesi için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

Millet İttifakı olarak seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, “Şu an takım tamamlandı. Sahaya indik ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün de birliktelik noktasında uyum çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulunduk. Şu andan itibaren hedefimiz 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanlığını kazanmak ve bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldik ve kendisine teşekkür ediyoruz. Seçimlerin Aydın’ımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“AYDIN ÇOK DAHA İYİ OLACAK”

Millet İttifakı’nın adayları olarak Aydın’da yaşayan tüm vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “17 ilçe ve Büyükşehir'de seçimi kazanmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Mutfakta yangın var. Pazar ateş pahası. Elektrik ve doğal gaz paraları da hakeza öyle. İnsanlar haklı olarak sokakta bizi gördüğü zaman dert yanıyor ve yakınıyor. Bizler de Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın hayatını daha nasıl kolaylaştırabiliriz, daha iyi projeler nasıl yaparız diye uğraşıyoruz. Bu kadrolarla birlikte Aydın’a daha nasıl katma değer oluştururuz diye çalışıyoruz. Aydın çok daha iyi olacak” diye konuştu.

“SUYA YÜZDE 7 İNDİRİM YAPTIK”

Su paralarını yüksek bulduklarını ifade eden bazı vatandaşlara bu durumun elektrik paralarının yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Özlem Çerçioğlu, vatandaşa ise müjde verdi. Çerçioğlu, suya bu ay indirim yaptıklarını belirterek, “Şehre depolardan su basarken yüksek derecede elektrik harcıyoruz ve şu an elektrik paraları da çok yüksek. Elektriği ücretsiz yapsınlar biz de suyu 1 lira yapalım. Anakara’da, İstanbul’da zamanında suyun ücretini o kadar yüksek tuttular ki milleti kazıkladılar kazıkladılar, ondan sonra biz su ücretlerini indirdik dediler. Biz öyle bir şey de yapmadık. Şu anda bizden daha pahalı su satıyorlar. Aydın Türkiye’de su paralarında en ucuz 5’inci ildir. Bu ay da suya yüzde 7 indirim yaptık” ifadelerini kullandı.