Geçen hafta aynı programa çıkan Cumhur İttifakı Adayı Zeki İnal’ın sözlerine yanıt veren Büyükyapıcı yerleri, ruhsatları hazır projelerini de paylaştı. Meclis üyelerini tanıtarak başlayan Büyükyapıcı, “Ben 2009 yılında göreve geldiğim günlerde Karacasu’nun yaşamsal sorunları vardı. Kanalizasyon ile yağmur suları ayrı değildi. Sokakta kokular duyulurdu. Bir sağlıkçı olarak bizleri çok üzerdi bu durum. Bir arıtmanın 5 dönem yapılamadığını hatırlarım. Arıtma yapacağız dedik. Bizleri utandıran bir pazar yeri vardı. Şimdi özel soğutuculu, krom tezgahlı çok güzel bir pazar yeri yaptık. Ardından 2014 yılında bizlere tekrar yetki verildi. Yüksekokulumuza gelen gençlerin ve ilçemizin sakinlerinin sosyal tesislere olan ihtiyaçlarını giderdik. Köylerimizde pek çok sorun vardı, bunları çözdük. Şimdi biz göreve gelip bütün yapacağız dediklerimizi yaptığımız için yapmadı diyemiyorlar, eksik aramaya gidiyorlar” dedi.

“OTOBÜSÜN GİREMEME SORUNU YOK”

Zeki İnal’ın ilçeye geçen yıl kazandırılan otobüs terminaline “Otobüs giremiyor" şeklindeki eleştirisine yanıt veren Büyükyapıcı, “Ben o otogarın ortasında bina varken bile 14 otobüsle kullanıldığını bilirim. 14 tane otobüs otogarda döndü de şimdi o ortadaki bina kaldırılmışken otobüs mü dönmüyor? Bu da yapmadı diye eleştiremedikleri için bu şekilde iftira atıyorlar. Arabalarını arka tarafa almak yerine getirir ön taraf koyarsanız otobüs dönemez. Otobüsçü arkadaşımız da şoförlerin araçlarını olması gereken yere almalarını söylemek yerine birkaç Pazartesi günü geri geri girmiş. Vay efendim otobüs giriyordu, giremiyordu, dönüyordu, dönemiyordu. O araçlar olması gereken yere konulduğu günden bu yana hiç öyle bir sorun yaşanmıyor” diye konuştu..

“PROJELERİMİZ ÇOKTAN HAZIRDI”

Projelerle ilgili yaşanan "çalıntı" polemiğine yönelik Büyükyapıcı, “Şimdi onda da şöyle bir olgu var. 2-3 ay önce ben buraya konuk oldum. O zaman da paylaştım. Hatta 2017’de Afrodisias Dünya Mirasına girdiği gün ilçe merkezine müze oluşturulması yönünde açıklama yaptım. Büyükşehirle bunun projesini bile oluşturduk. Güneş enerjisi projesinden bahsediliyor. Biz bunun projesini çizdik, ruhsatını bile aldık. Benim düşüncem şu. Karacasu yarar görecekse ben sizinkinden yararlanayım, siz benimkinden yararlanın. Ama her şey orada. Benim projelerimi en az bir yıl önce paylaştığım ortada. 50’ye yakın sadece Karacasu merkezde projelerimiz var. Ben bunların projelerini hazırlamışım, ruhsatlarını almışım. Aylardır, yıllardır televizyonlarda söylemişim. Bu projeler benim projem demek hakkım değil mi?” ifadelerini kullandı..

“KİMSENİN EĞİTİM DURUMUYLA UĞRAŞMIYORUZ”

Zeki İnal’ın eğitim durumunu eleştirmesi ve İnal’ın buna verdiği yanıt sorulan Büyükyapıcı, “İlçe seçim kurulundan gelen listede “Orta” ibaresi var. Sosyal medya hesabında Eskişehir Anadolu Üniversitesi yazıyor. İşte bunların çıktıları da burada. Bizim kimsenin eğitim durumuyla derdimiz yok. Ne ilkokul mezunu kardeşlerimiz var ki öyle güzel ufuklar açıyorlar. Bizim kimse ile uğraşma derdimiz yok. Bu polemiklere yer vermemek için ya seçim kurulundakini düzeltsin, ya da sosyal medya hesabındakini” dedi.

“ZEYTİN TESİSİ PROJESİ AMACINA ULAŞTI”

Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kuracağı zeytin işletme tesisini kendisinin sahiplendiğini iddia eden Zeki İnal’a cevap veren Büyükyapıcı, “Bu kooperatife yardımcı olabilmek için belediye olarak üye olduk. GEKA’dan hibe alabilmemiz için işletmenin nerede kurulacağını göstermemiz gerekiyordu. Bu sebeple mantar işletmesi kuracağımız binadan fedakarlık yaptık. Bu proje ilçemize faydası dokunacak bir proje. Bizim başta düşündüğümüz amaca ulaşılmış mı ulaşılmış. Biz de bunu söylüyoruz” şeklinde konuştu. Büyükyapıcı ayrıca programda projelerini anlatıp birçoğunun yer tahsisinin yapılıp ruhsatlarının alındığını sözlerine ekledi.