Aydın’ın Köşk ilçesinin en uzak noktalarından biri olan Ketenyeri İlkokulu’nda görev yapan Didem Yılmaz, derslerde itfaiye ve kültür konularını işledi. İşlediği konuları öğrencilerine daha iyi anlatabilmek için daha önce de birçok kez gezi düzenleyen Didem öğretmen, bu sefer öğrencileri için Efeler’e gezi düzenledi. İlk olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret eden minik öğrenciler, itfaiye personelinden bilgiler aldılar. Meraklı minikler görevlilere sorular sorup yangın ihbarı geldiğinde neler yapıldığını ve yangın anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendiler.

BİLAL AĞA KONAĞI'NI GEZDİLER

Daha sonra öğretmenleri Didem Yılmaz nezaretinde Aydın Ticaret Odası Bilal Ağa Konağı'nı gezen minikler, buradaki tarihi eserleri inceledi. Konak görevlilerinden bilgiler alan öğrenciler, konaktaki tarihi objelerin geçmişte insan hayatındaki yerini öğrendi.
  Eğitim gezisini tamamlayan öğrencileri, öğretmenleri Didim Yılmaz daha sonra Forum Aydın’a götürdü. Burada yemek yiyen öğrenciler ardından lunaparkta gönüllerince eğlendiler.

"YAŞAYARAK VE GÖREREK ÖĞRENDİLER"

Öğrencilerinin mutluluğu ile mutlu olan bir öğretmen olduğunu kaydeden Didem Yılmaz, kültürel ve sosyal bir gezi düzenlediklerini kaydederek, öğrencilerinin itfaiyenin görevlerini yaşayarak öğrendiğini ifade etti. 
  Bilal Ağa Konağı’nda da öğrencilerinin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan eşyaları tanıdığını ifade eden Didem Yılmaz, “Benim çocuklarım derslerde işlediğimiz konuları görerek ve yaşayarak öğrendiler. Son durağımız olan Forum Aydın’da çocuklarımızı eğlendirdik. Bu gezimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.