Son günlerde Yenipazar'ın Donduran Mahallesi'nde ardarda çıkan yangınların sebebini bulmak için çalışma başlatan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyona imza atarak orman ve çevre düşmanı bir şahsın yakalanmasını sağladı. Edinilen bilgiyegöre Perşembe günü akşam saatlerinde Donduran Mahallesi'nde çıkan yangının ardından bir kasıt olduğu kanısına varan Yenipazar Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan personeller kendilerince bir operasyon kararı aldı. Cuma günü yangınların çıktığı bölgede belli aralıklarla pusuya yatan işçiler şüpheli şahsın gelmesini bekledi.

ŞAŞIRTMAK İSTEDİ

Öğle saatlerinde bir motosikletli şahıs yangın bölgesi sınırları içine girerek şaşırtma amaçlı bir süre ilerlediği yoldan geri dönüp bir dere kenerına motosikletini park etti. Şüphelinin derenin az ilerisinden yine ateşleme işini yaptığı sırada pusuda olan işçiler ortaya çıktı. Motosikletini bırakıp kaçmaya başlayan şüpheli ile orman işçileri arasında kovalamaca başladı.

JANDARMANIN DESTEĞİYLE YAKALANDI 

Jandarmadan da takviye istenilmesiyle şüpheli uzun süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Yapılan ilk sorgulamanın ardından Donduran Mahallesi'ni yaklaşık 10 gündür ateşe veren şüphelinin psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 27 yaşındaki Ali H. olduğu öğrenildi.

SON YANGIN DA GÜÇLÜKLE SÖNDÜRÜLDÜ 

Şahıs ele geçirildikten sonra ilçe orman işçileri ile Donduranlılar derin bir oh çekti. Şahsın yakalanma sırasında yaktığı ateş sonrası kısa sürede büyüyüyen yangının güçlükle söndürüldüğü öğrenildi.
  Öte yandan gözaltına alınan ve Jandarma tarafından sorgusuna devam edilen şahsın bir günde 3 defa farklı yangınlara sebebiyet verdiği bilgisine de ulaşıldı.