Başkan Atabay’ın proje tanıtım ve adaylık toplantısı ilçe seçim bürosu önünde yapıldı. Tanıtım toplantısına CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti ilçe ana kademe yöneticileri, CHP ilçe ana kademe yöneticileri, Millet İttifakı belediye meclis üyesi adayları ile binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda ilk olarak CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak konuştu. Koçak, Didimlileri selamlamasının ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz’ın Aydın’daki toplantısı sebebiyle katılamayacağını belirterek, alanda İYİ Parti’lileri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“ONLARIN ARKASINDA DEVLET, BİZDE DE HALK VAR”

Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin temel taşı olan Cumhuriyetçiler yolumuz Atatürk ve Cumhuriyet yolumuzdur. Ülkemizin ekonomik durumları, eğitim, sağlık ortadayken, Cumhuriyetin varlıkları biterken bazıları kendi şahsi çıkarları için ülkenin önünü tıkayıp başka partilerde bunun muhalefetini yapıyorlar. Unutmayın bizler varız, Atatürkçüler var. Yolları açık olsun, biz Millet İttifakı olarak Didim’deki bayrağı en yükseğe dikeceğiz. Vatandaş gittiği her yerde sallıyor yalan yalan, görüyoruz ki derenin ağzını açmış. Neymiş arkasında devlet gücü varmış, bizim de arkamızda halk var; biz sizlere güveniyoruz. Devletin gücüne güvenerek aday olanlar çekilip gitsinler biz kendi adayımıza ve halka güveniyoruz. İşte bizim başkanımız Deniz Atabay, 5 yıldır neler geçirdiler. Çalmadı, çırpmadı; rantçılarla birlikte olup da, o kadar şeyler vaat ediyorlar ki; Didim’i ne hale getireceklerini biliyoruz. Biz oldukça, Deniz Atabay oldukça biz onlara geçit vermeyeceğiz. Sözün kısası biz kazanacağız, iyiler kazanacak.”

“AYDIN VE DİDİM’İ YÜZDE 65 İLE KAZANACAĞIZ”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, konuşmasında Başkan Atabay’dan övgüyle bahsederek, “5 yıldır Didim’in nasıl yönetildiğini biliyoruz. Belediye başkanım rantçılar demedi, halk dedi ve iftiralara uğradı. 5 yıldır Didim’e birçok hizmet yaptı. 1986’dan beri buradayım. Altınkum’da sandalyelerden yürüyemiyorduk. 3. koyda denize giremiyorduk. 5 yılda esnaf daha çok iş yapmaya başladı. Biz 3-5 kişiyi zengin yapmak niyetinde değiliz, derdimiz halkımızı zengin yapmak. Onun için Deniz Atabay dedik” ifadelerine yer verdi.
  Didim Belediyesinin 2014’teki Büyükşehir Yasası’ndan dolayı bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Yıldız, “Önümüzdeki 5 yılda Didim çok farklı olacak; buna inanıyorum. Aydın Büyükşehir’de Özlem hanım yüzde 65 ile önde. Deniz başkanım da yüzde 60 ile önde, kendisini de yüzde 65’e çıkarmak için çalışacağız. Yeni ekibiyle birlikte Didim’i en iyi şekilde yönetecekler. Deniz Başkanı Didimlilere, Didim’i de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“MEMLEKET İSTERİM DİDİM GİBİ OLSUN”

Ardından sahneye çıkan Başkan Atabay, eşi Tuna Atabay ile alandaki binlerce kişiyi selamladı. Başkan Atabay, konuşmasına “memleket isterim” şiirini okuyarak başladı. Atabay, “Memleket isterim ben; içi M. Kemal’in askerleriyle dolu olsun, memleket isterim ben içi Atatürkçülerle dolu olsun, laik cumhuriyetin bekçileri olsun, memleket isterim Didim gibi olsun” ifadelerine yer vererek, binlerce Didimliyi selamladı. Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni görev alan arkadaşlarımızı tanıtacağım. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Kavga yok; biz belirli süre içinde mücadele ediyoruz. Bu demokrasi mücadelesidir. Yüce önder Atatürk’ün bu topraklardan silinmemesi noktasındaki mücadeledir. Halka projelerimiz anlatacağız. Görev yapmak için kendimizi anlatacağız. Öyle kaçmak gitmek, partiyi terk etmeden başka yerlere yelken açmadan, kaçmadan dimdik duracağız. Görevimizi yaparız, halk bize git dediğinde selamımızı çakar, CHP saflarında mücadelemizi devam ederiz. Bu böyle biline.”

“DİDİM’İN İLACA İHTİYACI YOK”

Başkan Atabay konuşmasında Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Adayı Mümin Kamacı’yı üstü kapalı eleştirerek, “Huzurlu kent Didim; Didim’e ilaç aranıyormuş? İlaç! Yav Didim hasta değil ki! Didim’deki insanlar sağlıklı, yüzler pırıl pırıl, gözler çakmak çakmak… Herkesin gözleri mavi, saçları sarı, ne ilacı bu yav! ilaç lazımmış bize; ilaç lazım değil sağlıklı kente yaşıyoruz ve bunun için de hep birlikte çalışıyoruz” sözleriyle yüklendi.

“KENTİMİZE BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Atabay, Didim’e sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydederek, “Belediyeciliği halk için yapacaksınız. Birileri çıkıp diyor ki, ‘Zillet ittifakına oy verenler bu memlekette halk düşmanıdır.’ Bunu yurt geneli için değil Didim için söylüyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın bunu Didim için söylüyorlar. Kendinden olmayanlara hakaret ediyorlar, oy vermeyenlere terörist diyorlar, şu durumda siz teröristsiniz ama ben de baş teröristim burada, Bunların belediyeciliğini biliyoruz. Ensar Vakfı’na İstanbul’da hazine arazilerini bağışlıyorlar. Şimdi de Didim’e göz diktiler, Özelleştirme ve TOKİ marifetiyle veriyor. Biz yeşil bir kent istiyoruz, insanların rahat yaşabileceği kent istiyoruz, onlar hayır biz beton istiyoruz diyorlar. Biz betonla mücadele ediyoruz, olursa yine mücadele ederiz. Bu kentte yaşamasını bilen örgütlü insanlar varken, biz bu mücadeleyi birlikte yaparız ve ilçemizi savunuruz” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEM PROJELERİ ANLATILDI

Atabay, daha sonra sinevizyon eşliğinde yeni projelerini tanıttı. Yeni projeler arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak olan otogar, amfi tiyatro, akıllı belediye binası ve kültür merkezinin yanı sıra, etüt merkezleri, balıkçılar çarşısı, kadınlara istihdam projeleri, çilek ve zeytin festivalleri, engelsiz kent Didim, ilk adım (Kovela) parkı, Yörük kültür evi, sağlıklı ve spor temalı parklar, sivil toplum ve kentsel etkileşim merkezi, organik ve üretici pazarı, patiköy, Akbük Ali Rıza Efendi parkı, Akbük merkez iskelesi ve plaj düzenlemesi, Didim gençlik merkezi, Aytepem sahil düzenlemesi, muhtar evleri, sağlıklaştırma projeleri (Cumhuriyet caddesi-Sanat sokağı ve Kurtuluş caddesi) hobi evleri ile Didim amatör spor kulüpler birliği projelerini anlattı. Proje toplantısının ardından Millet İttifakı’nın 25 belediye meclis üyesi adayları alandakilere tanıtıldı. Ardından Grup Eflatun söylediği parçalarla alandakileri coşturdu.