Buharkent’te park yerinin olmayışı, sokakların darlığı ve vatandaşın duyarsızlığı, özellikle Cuma pazarında yayaların ve engellilerin ulaşımında aksaklığa neden oluyor. Pazarın köşelerine kurulduğu Çolak İbrahim Bey Caddesi ve sokaklarını, esnaf ve alışverişe gelen Buharkentlilerin doğru kullanmamasıyla, birçok vatandaş mağdur oluyor. Cadde ve sokakların sağı, solu ile ortası araçlarca gasp edilince yoldan geçemeyen halk isyan etti.

VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Üç tekerlekli bisikletiyle yolda geçecek alan bulamadığından dert yanan engeli vatandaşlardan Şaban Öztürk, sorunun Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı ile Belediye Başkanı Mehmet Erol'a iletildiğini aktardı. 
  Alınan önlemlere rağmen insanların yolları duyarsızca kullanmasından şikayet eden Öztürk, "Her cuma aynı sorunla karşılaşıyoruz. Evimin karşı sokağından engelli aracımla pazara direkt çıkabiliyor olmama rağmen, boş sokak bulabilmek için bir aşağı, bir yukarı dolaşıyorum. Yolların sağlı sollu park alanına çevrildiği yetmezmiş gibi, yer bulamayınca yolun ortasına park eder oldular. Yaşlıyı, engelliyi düşünen yok. Yakında arabayla pazarın içine girecekler diye korkmaya başladım. Bugün alışverişimi yaptım, evime döneceğim sırada baktım ki, 11. Sokak’ta arabalar 3 şerit halinde sıralanmış. Yayalar yan yan yürüyor. Boş kalan alanlar da motosikletle doldurulmuş. Üç tekerlekli bisikletimle daracık alandan sığmaya çalışırken karşımdan biri daha geldi. Gel de çık işin içinden. Kaymakamımızla da, başkanımızla da konuştuk. İnsanlar uyarılıyor fakat duyarsızlıklarından bir şey kaybetmiyorlar. Bu durumdan kim mesulse, durum bir kere daha ele alınmalı. Artık çok yorulduk” ifadelerini kulandı.