PAZARLIKLAR BAŞLADI

Kurban Bayramı’na yaklaşık 3 hafta kala, hayvan pazarları da kıpırdanmaya başladı. Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde de cuma günü kurulan hayvan pazarında hareketlilik yaşanmaya başlandı. Kurban kesecek vatandaşlar kurban pazarlarına giderek fiyat yoklaması yaparken, pazarda özellikle küçükbaş üzerinde yapılan pazarlıklar dikkat çekiyor.

HAYVAN SIKINTISI YOK

Geçen seneye göre fiyatların 100-150 lira civarında pahalı olmasının beklendiği küçükbaşta üretici hayvanlarını pazara 750 ile bin lira arasında sundu. Büyükbaşlarda da geçen seneye göre bin liralık bir pahalanma olması beklenirken, üreticiler pazarlarda hayvan bulamama sıkıntısı olmayacağını vurguladı.

ŞİMDİLİK HAREKETLİLİK YOK

10 seneden bu yana celeplik yaptığını belirten Ahmet Katı, her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlıklarını pazara çıkardıklarını söyledi. Umurlulu yetiştirici Katı, “Şimdilik pazarlarda çok fazla hareketlilik yok. Hayvanlar geçen seneye göre biraz pahalı ama bu fiyatlar bayram öncesi üç aşağı, beş yukarı esner. Herkesin pazarlardan bütçesine göre hayvan alabileceğine inanıyorum. Biz üreticiler olarak bereketli bir yıl geçirmek istiyoruz. Tabi ki bu anlamda tüketiciyi de düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalarda hareketliliğin daha fazla olacağına inanıyoruz” dedi.