Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik’te bir platformda yaptığı konuşmada jeotermal sorununa değindi. Aydın ve çevresinde her geçen gün artan ve tarım arazilerine de zarar verdiği iddia edilen jeotermal elektrik santrallerinin zararlarından bahseden Çerçioğlu, özellikle Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve AK Parti milletvekillerine yüklendi. Ümmet Akın’ı jeotermal konusunda yetersiz ve sessiz kaldığı yönünde eleştiren Çerçioğlu, AK Parti milletvekillerinin de jeotermal konusunda duyarsız kaldıklarını ileri sürdü. Germencik’te ciddi bir şekilde jeotermal sorunu olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, “Nerede belediye başkanı? İlgileniyor mu bu işlerle? Çadıra gittin mi bir kere?” diyerek Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı hedef aldı.

“NEREDE AKP MİLLETVEKİLLERİ?”

Doğaya salınan jeotermal akışkanların Aydın’daki tarım alanlarını ve insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Çerçioğlu, “Aydın’ın ve Germencik’in ekonomisinin yüzde 50’si tarıma dayalı. İncirimizde rekolte düştü. Topraklarımız verimsizleşiyor. Beyefendiler biraz daha para harcasalar ve doğaya saygılı olsalar o kadınlarımız o çadırı kurmazdı. Biz gelecek nesillere daha iyi bir Aydın ve Germencik bırakmak için doğamızı korumak zorundayız. Jeotermal baronları, yakınları ve torunları Aydın’da yaşamıyor. Onlar için Aydın’da yaşayanların sağlığı hiç önemli değil. Ben bu jeotermal konusunu 10 yıldır dile getiriyorum. Nerede AKP milletvekilleri? Siz nerenin milletvekilisiniz? Siz bu facia ile neden ilgilenmiyorsunuz? Siz Aydın’ı sevmiyor musunuz? Siz Aydınlı değil misiniz? Siz o insanların feryadını duymuyor musunuz?” dedi.

“BU TOPRAKLARI KORUMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”

Enerji üretimine karşı olmadıklarını ancak doğru ve çevreye zarar veremeyen yatırımlara açık olduklarını belirten Çerçioğlu, “Bu ülkenin elbette enerjiye ihtiyacı var ve buna da kimsenin hayır demesi mümkün değil. Bu jeotermal Avrupa’da da var. Başka ülkede de var. Ama orada insanlar şikayet etmiyor ve doğaya saygılı yatırım yapılıyor. Ya bu jeotermalci yatırımcıyı uyaracaklar ve sistemlerini çevreye zarar vermeyecek şekilde kuracaklar, ya da bizim söylediklerimize katlanacaklar. Biz bu konuda kararlıyız. Biz bu topraklarda yaşıyoruz ve bu topraklarda ölüp bu topraklarda gömüleceğiz. Onun için bu toprakları korumak ve gelecek nesillere en sağlıklı bir şekilde aktarmak bizim en büyük görevimizdir. Bunu her platformda konuşacağız ve anlatacağız” diye konuştu.