CHP Genel Merkezinde yapılacak toplantı için Ankara’ya giden CHP’li belediye başkanlarının Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eşkişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra 31 Mart seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilenler, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte Atatürk’ün huzuruna çıktı. CHP’li Başkanlar aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu. Belediye başkanlarının Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çekilmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi.

ÇERÇİOĞLU KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA

Daha sonra CHP Genel Merkezine geçen belediye başkanları, burada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı belediye başkanları toplantısına iştirak etti. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu, yanına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu’nu oturttu. Ankara temasları boyunca Çerçioğlu, diğer belediye başkanlarından ve genel merkezdeki parti görevlilerinden yoğun ilgi gördü.
  Toplantı sırasında da sık sık Çerçioğlu ile konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına, “Değerli arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz. Zorlu bir mücadeleyi geride bıraktık. Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik, birlikte kazandık. Ama bütün çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz tekrar. Asıl görev şimdi başlıyor, asıl mücadele şimdi başlıyor. Bundan sonra yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde hitap etti.