Ege’de Muğla, Aydın ve Denizli illerindeki iş adamları derneklerini bir çatı altında toplayan, 11 üye derneğin bulunduğu, 2012 yılı Denizli kuruluşlu GESİFED, dernek üyeleri ile birlikte Aydın’da iftar yemeğinde buluştu. GESİFED iftar yemeğine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, GESİFED Başkanı Aysun Nalbant, Kurucu Başkan Mehmet Salih Başöz, eski Başkan Gültekin Okay Salgar, Federasyon Üyesi ve Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Emre Köroğlu, Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, Aydın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Öztaş, Söke Genç İşadamları Derneği Başkanı Bilal Ülker, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği Başkanı Ayşe Merih Balkanay, Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Emel Uşaklı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı Rıza Esen ile dernek üyeleri katıldı.

 “HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAK” 

Bilimden, sanattan, spordan, edebiyattan dahilerin olduğunu, onların yolunu açmak ve yeni dahilere yol vermek zorunda olduklarını kaydeden GESİFED Başkanı Aysun Nalbant, şunları kaydetti: “Zira onlar bizim dünyada kartvizitimiz olacak. Ticarette bu bölge daha da ivmelenmeli. Melek yatırımcılarımız çok fazla değil. Melek yatırımcılık konusuna odaklanmamız lazım. Bu ve benzeri önceliklerimiz ve hedeflerimiz olacak. Tabi ki nihai hedefimiz Türkiye’nin 2023 hedefine daha hızlı, daha demokrat, daha çağdaş ve daha verimli koşmasını ve ulaşmasını sağlamak. Biz ülkemizden umutluyuz. Umut vermek ve umut olmak durumundayız. Bu çok tarihi ve ebedi bir vazife. Bizlerde bir sivil deneyim, tecrübe ve potansiyel var. Hep birlikte topluma karşı olan bu vazifemizi ifa edeceğiz. Buna inanıyoruz."

“BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

GESİFED yönetim kurulu ve üyelerini Aydın’a ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Kalkınma ve gelişmenin temeli iş adamı ve iş dünyasıdır. Bu iki unsur burada bir araya gelmiş. Bu çok güzel bir şey. İş dünyasının kendi önceliklerini belirlemek, ülke ve merkezi idare nezdinde bunları takip etmek üzere oluşturulan sivil toplum kuruluşlarının bugün Aydın’da bir araya gelmiş olması, Aydın, Denizli ve Muğla’dan oluşan TR32 bölgemizdeki iş adamlarının bir araya gelmesi, bölgeyle ilgili öncelikleri kendi aralarında tartışıyor, yeni bir sinerji oluşturuyor ve aralarında istişare ediyor olması bizim açımızdan son derece taktire şayandır. Bir araya gelen, el ele tutuşan, el ele veren, gönül gönüle veren insanlar ortaya çok daha fazla katma değer oluştururlar. Her biri kendi üstünlüğünü diğeri ile birleştirerek ortaya çıkardığında bölge topyekun olarak her birinin tek başına yaptığından daha fazla artı değer elde edecektir. Kısacası birlikten güç doğar” dedi.

“AYDINLILAR FARKINDA DEĞİLLER”

Aydın, Muğla ve Denizli’nin kendine göre üstün olduğu kaynakları bulunduğunu kaydeden Vali Köşger, “Bu üç ili birleştirdiğimizde ve birbirine entegre ettiğimizde bölgesel kalkınma anlamında üçünün tek başına yapacağından çok daha fazla işler yapmış olacağız ve buna inanıyorum. Bölgesel faaliyetlerimizde de bunu ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu toplantı, ülkemiz açısından sevinilecek bir durum. Biz devleti  temsil eden şahıslar olarak memlekete çivi çakanın yanındayız. Biz şu felsefeye inanıyoruz. Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Millet yaşayacak, iş adamları yaşayacak, iş dünyası büyüyecek, iş, aş, ekmek üretecek, ülke gelişecek. Birbirimizle didişirsek, birbirimizin gözünü oymaya çalışırsak, ülkede oluşacak sinerjiyi engellersek zengin kaynakların fakir bekçileri olmaya devam ederiz. Aydın’a göreve geleli bir yıl oldu. Aydın’da müthiş bir potansiyel var ancak Aydınlılar nasıl bir zenginliğin üzerinde oturduklarının çok farkında değiller” diye konuştu.

HOLLANDA ÖRNEĞİ VERDİ

Vali Köşger konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hollanda, Aydın’ın beş katı daha büyük ancak iklim Aydın’dan iyi değil, coğrafya Aydın’dan iyi değil, stratejik konum Aydın’dan iyi değil. Ama Hollanda 500 milyar dolar ihracat yapıyor. Bunun 150 milyar doları da tarım ihracatıdır. Biz Aydın’da kaynakları iyi değerlendirirsek çok kısa sürede 50 ve ya 100 milyar dolarları aşan ihracatı yakalamamız içten bile değil. Şu an bir milyar dolar bile ihracatımız yok. Denizli, Muğla ve Aydın olarak bunu yakalamamız lazım. Bu anlamda GESİFED’in çok büyük misyonları var. Ülkemize güvenmeliyiz, ülkemizi öncelemeliyiz. Bu ülkede doğduk, bu ülkenin ekmeğini yiyoruz, başka gideceğimiz bir ülke de yok. Buranın menfaatlerini önceleyerek yapacağımız yatırımlarımızı ve işlerimizi ona göre ayarlamamız lazım. Bu anlamda burada olan kişileri memleket sevgisi, bizden daha az olmadığına eminim. Hepimiz bu memleketin evladıyız, hepimiz bu memleketi seviyoruz. Bu memleketten başka da gelecek kurgulamış değiliz. Bölgemizin ve ülkemizin daha iyi hale gelmesi için muhasır medeniyet seviyesi üzerine çıkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Devlet ve millet, devlet ve iş adamları, devlet ve özel sektör olarak bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz."

ROZETLER TAKILDI

İftar yemeği öncesinde üyeler, GESİFED tanıtım filmini izledi. Yemeğin ardından, Aydın Genç İşadamları Derneği’ne üye olan Emel Uşaklı ve Esen Türker’e üyelik rozetini GESİFED Başkanı Nalbant ve Vali Köşger taktı.