31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı'nın CHP’li belediye başkan adayı olarak seçimleri kazanan Atabay, Didim İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Başkan Atabay’a CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz ve Millet İttifakı belediye meclis üyeleri eşlik etti. Atabay'la birlikte Millet İttifakı'nın meclis üyeleri mazbatalarını aldı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Başkan Atabay, mazbatasını aldıktan sonra Didim Adliyesi önünden vatandaşları selamlayarak, “Buna layık olmak için şerefle, onurla, gururla ve seviyeyle mücadele etmek lazım. Söyleyeceğim tek şey budur” dedi. Adliye önündeki törenin ardından Başkan Atabay, ilçe başkanları ve adliye önüne gelen vatandaşlarla birlikte Didim Kent Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu. İYİ Parti ve CHP ilçe başkanları çelenk bırakırken kendilerine eşlik eden Atabay, vatandaşlardan alkış aldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

Kent Meydanı'ndaki törenin ardından Belediye başkanı A. Deniz Atabay, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte belediyeye geldi. Belediye önünde binlerce vatandaş Atabay’ı karşıladı. Davul ve zurnalı karşılamada Atabay, tebrikleri kabul ederek alkışlar eşliğinde vatandaşları selamladı. Belediye önündeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Törende ilk konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz, her iki parti tarafından bu zaferinin kazanılmasının çok güzel olduğunu belirterek, “Bizler her iki parti olarak bu zaferi sizlere armağan ediyoruz. İyi ki varsınız. Allah razı olsun sizlerden. Bizler her iki parti olarak seçim hedeflerimiz ve stratejilerimizi belirledik. Buradan sayın başkanımızın engin tecrübelerini alarak, belediye meclis üyelerinin katkılarıyla bugün mazbatalarını aldılar. Başarılarına başarılar katmak için buradalar. Belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize Didim’in hizmetkarı olmaları için mazbatalarını verdik. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, Millet ittifakı olarak her zaman Başkan Atabay’ın yanında olduklarını belirterek, “2,5 aylık bir maratonun sonunda başarılı olduk. Büyük bir zaferle seçimi kazandık. Belediye meclis üyelerimizden tutun da, çaycısına, şoförüne herkesin katkısı çok büyük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç da, partilerine verilen destekleri için Didim halkına teşekkür etti.

“BU ZAFER DEĞİL, KAZANILMIŞ BİR MÜCADELE”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, seçimde tahriklere kapılmadan doğru söylemlerle halkın karşısında olduklarını belirterek, “Seçim, ben bu işi senden daha iyi yaparım düşüncesini halka anlatabilmektir. Yoksa seçimin propaganda dönemi, genel başkandan tutun, en son ferdine kadar sürer. Seçim belden aşağı argümanlarla insanlara hitap etmek değildir. Biz bu işi ortağımız İYİ Parti'yle birlikte ülkemizin her yerinde aynen yaptık. Biz kimseyi karalamadık, kötülemedik, belden aşağıya vurmadık. En kötüsü toplumumuzun içerisine bizlerle eşit yurttaş olan halkımızın bir kısmını asla tahrik etmeye kalkışmadık. Bu çok kötü bir tahrikti. O tahrik edilmeye çalışılan kardeşlerimiz bize geldiler ve, 'Kardeşim üzülme biz bu oyuna pabuç bırakacak insanlar değiliz. Sizler kadar ülkemizi seviyoruz, asla endişe etmeyin' dediler. Ben onlara teşekkür ediyorum. Eğer onlar buna uysalardı, farklı şeyler olabilirdi. Biz insanların rengine, diline, dinine bakmadan insanı yaratandan dolayı seviyoruz dedik. Nedir bu insanları bölmek, halkı karşı karşıya getirmek, ellerine ne geçti? Şimdi ellerini başının altına koysunlar düşünsünler. Nasıl başladılarsa o şekilde oturuyorlar. Ben isterdim ki onlarda burada olsun. Bu bir zafer değil kazanılmış bir mücadele şekli. Bunu kan davası haline getirmek, insanları ayırmak parçalamak nedir? O düşmanların işin; biz düşman değiliz. Biz siyaseti sizden daha iyi yaparız diye çıktık" şeklinde konuştu.

DİDİMLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Atabay, halkın şaşmaz terazisiyle kendilerini ölçüp tarttığına işaret ederek, "Halkımız şaşmaz terazisinde bizleri ölçüp tarttı ve bize görev verdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Hizmeti, emeği geçen İYİ Partili kardeşlerime, bu seçimde bize oy veren toplumumuzun her bir rengine, meclis üyesi arkadaşlarıma, partililerime ve Ulu Önder Atatürk’ün izinden giden tüm Didimlilere teşekkür ediyorum” dedi.

“PARTİ ROZETİMİ ÇIKARDIM”

Başkan Atabay, göreve başladığı günden itibaren parti rozetini çıkardığını belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşı olarak bu ülkede yaşamaktan onur duyuyorum. Yol arkadaşlarım 5 yıl önce parti rozetimi çıkarıp ilçe başkanıma 5 yıl sonra alırım diye vermiştim. Bugün de ay-yıldızlı rozetimle tüm Türkiye'nin tüm halkını temsil eden bu rozetimle karşınızdayım. 5 yıl boyunca pek çok iş yaptık. Yanlış yapmışızdır ama harama el uzatmadık. Herkese eşit şekilde hizmet ettik. Hangi partiden görüşten olursa olsun herkese eşit davrandık. Bize olan güveninizi muhafaza edeceğiz. Didim halkının hakkını kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz."
  Başkan Atabay daha sonra belediye binasına alkışlarla girerek makam odasında tebrikleri kabul etti.

Haber Videosu