Ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tarım işçilerinden sanayi işçilerine, çarşı ve pazarda çalışan işçilerden iş yerlerinde çalışan birçok emekçiye kadar binlerce çalışan günlerini çalışarak geçirirken, memurlar ise işçi bayramı adı altında tatil yaptı. Aydın'da da durum değişmezken birçok tarım işçisi sıcak altında ekmek parası için ter döktü. Sanayide ağır işle uğraşan birçok işçi ise aynı mağduriyeti yaşadı. Ülkedeki bu uygulamadan rahatsız olduklarını belirten işçiler, bu düzenin bir an önce değişmesini istedi.

“BUNUN NERESİ İŞÇİ BAYRAMI?”

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda çalışan tarım işçisi olarak yaşadığı burukluğu ifade eden Ömriye Çıvgın, “1 Mayıs İşçi Bayramı diyorlar ama bunun neresi işçi bayramı? İşçiler çalışıyor, memurlar tatil yapıyor. Biz sıcakta seranın altında ve zor şartlar altında çalışırken memurların tatil yapması hiç adil değil. Bugün aslında bizim bayramımız. Haklarımız yeniyor. Bu düzen bir an önce değişsin” dedi.

“NE OLURSA OLSUN BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ”

Çilek toplayan diğer bir tarım işçisi Rasule Aydın da, “Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı. Bugün biz çalışıyoruz memurlar tatil yapıyor. Biz bu durumdan rahatsızız. Bugün asıl tatil ve bayram yapması gereken kişiler biz olmalıyız. Ne olursa olsun bugün bizim bayramımız. Bize bu hakkı verip bizim elimizden bu hakkı alanlara buradan tepki gösteriyoruz” diye konuştu.

“ADİL BİR DÜZEN YOK”

Yenipazar sanayisinde demircilik yapan Mehmet Yaman da aynı sorundan bahsedip her yıl 1 Mayıs gününde çalıştıklarını söyledi. Adil bir düzenin olmadığını dile getiren Yaman, memurların tatil yapıp, işçilerin çalıştığı bir işçi bayramını kutlamaktan rahatsız olduğunu kaydetti.