Nazilli Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Vekilleri Soner Yelkovan, Mustafa Tınas, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

“BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM”

İftar programında konuşan Başkan Özcan, “Bugün aynı zamanda benim doğum günüm. Değerli çiftçilerimizin günlerini kutluyorum. Sizler varsanız bizler varız. Sizlerin ürettikleriyle biz hayatta kalıyoruz. Sizin her zaman yanınızda olmaya çalışacağız” sözlerini kaydetti. Üyelerinin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Ziraat Odası Başkanı İzgü, “Çiftçiler gününü hep beraber kutlayalım istedik. Zor şartlar altında olsa da üretimden hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmeyip, hayvanların ve insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gecesini gündüzüne katan tüm çiftçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezonun bol ve bereketli sezon olmasını diliyorum” diye konuştu.

“TARIM GELİŞİRSE SANAYİ DE GELİŞİR”

Üreticilerin pek çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, “Doğa koşullarıyla mücadele ettikleri kadar, piyasa koşullarıyla da mücadele edip ayakta durmaya çalışan bir üretim kesimi. Bugün insanlık gelişimine baktığımızda tarım çağından sanayi çağının doğduğunu görürsünüz. Türkiye’nin de olmazsa olmazlarından biri tarımı geliştirip, tarıma bağlı sanayiyle gelişmesidir. Bu gelişimde etkili olan biz çiftçilerin her türlü desteğe, her türlü saygıya hak ettiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın doğum gününü kutlayarak yeni yaşının hayırlı olmasını diledi.