Yetkililere seslenen çiftçiler, eşit ve adaletli sulama istediklerini aktardı. Mayıs ayında başlayan sulama sezonunda birliğin kanalları açmaması nedeniyle mahsullerini sulayamadıklarını, bu yüzden ürün veriminin düştüğünü ifade eden çiftçiler, duruma isyan etti. Çiftçiler, sulama sıkıntısına çözüm bulunana kadar en yüksek mercilere kadar müracaatlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

“40 GÜNDÜR SULANMAYAN ARAZİ VAR”

Çiftçiler adına konuşan Abdullah Özbay, yaz dönemi başladığından bu yana arazisini sadece 1 kere sulayan çiftçilerin olduğuna işaret etti. Ürünlerin veriminin düştüğünü belirten Özbay, "Bereketli Mahallesi’ne sulama zamanı geldiğinde 'Geçen dönem sulanan arazi bu dönem sulanmayacak' diyorlar. Ama civar mahallelerde önceden sulanan araziler yeniden sulanıyor. Burada bir adaletsizlik söz konusu. Arazinin normal şartlarda sulama aralığı 18 ile 21 gün arasında. Ama bizim mahallemizde 40 gündür sulanmayan arazi var. Yaz girdiğinden beri arazisini bir sefer sulayanlar var” dedi.

“BİZİ ZORLUYOR”

Sağ Sahil Sulama Birliği’nden su alamayan çiftçilerin artezyenden parayla su çektiğini belirten Özbay, “Biz sulama birliğine yıllık dekar başı 50 lira gibi bir ücret veriyoruz. Artezyen suyu çektiğimiz zaman saati 25 lira. Böyle olunca çiftçi mağdur oluyor. Benim 25 dekar arazim var. Bu araziyi 20 saatte suladığım zaman 500 lira para yapıyor. Bu da maliyetleri arttırıyor, bizi zorluyor” ifadelerini kullandı.