Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Koçarlı Yeniköy Mahallesi'ndeki çiftliğinde yetiştirilen sakız koyunları ve koçlarının dağıtımına devam ediliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üçüncü dağıtımı gerçekleştirilen sakız koyunları bir kez daha üreticilerin yüzünü güldürdü. Koçarlı ilçesinde 20 aileye 2 dişi 1 erkek olmak üzere 60 adet sakız koyunu, il genelinde de 20 aileye damızlık 20 adet sakız koçuyla birlikte toplam 80 adet sakız koyunu dağıtımı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, çekilen kura sonucunda sahiplerine teslim edildi. Kuralar törene katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk tarafından çekildi.

“BİZLER HER ZAMAN SİZLERLE BERABERİZ”

Koçarlı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Koçarlı halkı adına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Bizim boş işlerle geçirecek zamanımız yok. Bizim Özlem başkanımızla Koçarlı’mız için yapacak daha çok işimiz var. Çünkü Koçarlı çiftçisi zorda ve darda. Koçarlı halkı ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Ekonomik kriz diğer arkadaşları vurmadığı için onlar halkın yaşadığı sıkıntıları bilmiyor. Onlar buraya İçişleri Bakanı getirir emniyet ve jandarma binası isterler. Bizim bugüne kadar emniyetle, jandarmayla bir sıkıntımız olmadı. Ama bizim geçim sıkıntımız olduğu kesin. Özlem başkanımız Koçarlı’ya gelirken Koçarlı halkının kalkınması için her seferinde farklı projelerle geliyor. Bizler onlar gibi seçim zamanı sizlerle buluşan insanlar değiliz, bizler her zaman sizlerle beraberiz” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Sakız koyunu projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu projenin sonu yok. Koyunlarımız doğurdukça bu proje devam edecek. Ben belediye başkanı olduğum sürece sakız koyunu dağıtımı projesi devam edecek. Yakın zamanda da keçi de dağıtmaya başlayacağız. Malum çiftçi çok zor durumda ve üretmez hale geldi. Girdi maliyetleri o kadar yüksek ki çiftçimiz artık hayvanlarına bakamaz hale geldi ve kestirmeye başladılar. Biz bundan dolayı piyasa fiyatı 89 lira olan süt yemini Ege Yem’de 75 liraya satıyoruz. Besi yemini 76 lira yerine 67 liraya veriyoruz. Arpa ezmesini de 67 lira yerine 58 liraya veriyoruz. Biz bunu üreticiye destek olmak için yaptık. Üreticinin girdi maliyetlerini aşağı çekmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“HANIM KARDEŞLERİMİZİ DAHA ÇOK DESTEKLİYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi olarak en büyük projeleri çiftçi ve köylülere yönelik yaptıklarını dile getiren Çerçioğlu, “Eğer üretmezsek ne Koçarlı, ne Aydın, ne de Türkiye’nin kalınması çok zor. Özellikle biz hanım kardeşlerimizi daha çok destekliyoruz. Onlar da buradan elde ettikleri gelirle çocuklarını okutuyorlar, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bu projelerle bir parça da olsa işsizliğin önüne geçmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de tarıma çok fazla destek vereceğiz. Önceden Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkeydi. Ben çok üzülüyorum. Artık soğan patatesi dahi ithal eder duruma geldik. Ama bizim üreticinin yetiştirdiği bu ithal ürünler nedeniyle elinde kalacak. Ama hiç üzülmeyin çiftçimizin tarlada ne ürünü kalırsa kalsın Aydın Büyükşehir Belediyesi alıcıdır” dedi.

“SİZİN İÇİN 18 SAAT ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Her zaman aydın halkının yanında olduğunun altını çizen Çerçioğlu, “Hiçbir endişeniz olmasın her zaman yanınızdayız. Biz onlar gibi seçimden seçime buraya gelmiyoruz. Biz devamlı buradayız. Bana neden destek veriyorsun, neden sosyal belediyecilik yapıyorsun diyorlar. Onlar tencerenin nasıl kaynadığını bilmiyor. Hayatın ne kadar pahalı olduğunu biz biliyoruz. Elektriğe, doğalgaza yüzde yüz zam geldi. Zeytinyağı da pamuk da ithal ediliyor. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Bu yüzden de Mutlu başkanla beraber köylümüze ve çiftçimize destek veriyoruz. Sizin için 18 saat çalıştık. Önümüzdeki süreçte de çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü ben vatandaşlarımızdan güç alıyorum” ifadelerini kullandı.